Predstavljen ko-brand BenQ-Siemens i tri nova mobitela

Predstavljen ko-brand BenQ-Siemens i tri nova mobitela

BenQ Mobile u Berlinu je predstavio novi ko-brand BenQ-Siemens, a osim novog branda predstavljeni su i najnoviji mobilni telefoni - S68, S88, EF81, te strateški plan za 2006. godinu.

Press konferenciju su održali Clemens Joos, predsjednik Uprave BenQ Mobile-a i Jerry Wang, izvršni direktor i direktor marketinga BenQ korporacije najavljeno je da će se nova kompanija usredotočit na širenje svoje ponude 3G uređaja, a istraživanje kao pokretačka snaga BenQ-Siemensa, će se udružiti s istinskim razumijevanjem dizajna prilagođenoga životnom stilu potrošača.

Podržavajući reorganizaciju kompanije, BenQ Mobile je prilagodio agresivnu branding strategiju i obvezao se stvoriti snažan globalni brand. BenQ-Siemens brand reflektira obje kompanije koje se skladno nadopunjuju, što je prikazano u obliku znaka beskonačnosti između riječi BenQ i Siemens. Ujedinjenje kvadrata (koji označava racionalno mišljenje) i kruga (koji označava emocionalni dodir), zajedno s ljubičastom bojom (koja označava spoj emocionalne crvene boje s racionalnom plavom) daje jedinstven logo predstavljen u Berlinu.

Kako bi označila lansiranje BenQ-Siemens branda, kompanija je predstavila svoja prva tri proizvoda koji će nositi združeni brand: EF81, S88 i S68. Svi imaju značajke tankog dizajna s vrhunskim metalnim doradama i izuzetno brzom UMTS tehnologijom.

BenQ-Siemens se obvezao da će najmanje trećina njihovih proizvoda lansiranih u 2006. biti 3G te da će postojati značajniji fokus na multimediju; svaka tri od četiri proizvoda imat će MP3 player i FM radio, dok će svaki drugi telefon imati kameru s najmanje 1,3 pixela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EF81 je vrlo tanak preklopni uređaj, veličine svega 15,9 mm, a može se pohvaliti s dva velika zaslona u boji i kamerom koja se može okretati oko svoje osi za videotelefoniju. Ispod 1,3-inčnoga vanjskog zaslona QQVGA kvalitete, smještene su četiri tipke za najvažnije aplikacije i komunikacijske funkcije. Kada otvorite telefon, ugledat ćete vrlo ravnu tipkovnicu od nehrđajućega čelika i posebno veliki zaslon od 2,2 inča, QVGA, na kojem filmove i fotografije možete gledati u vrlo oštrom prikazu blistavih boja. Materijali od kojih je izrađeno kućište, maska i tipkovnica čine ovaj mobitel u potpunosti otpornim na sve uvjete. Opsežne poslovne aplikacije poput Mobipocketa čitača knjiga u elektronskom formatu ili pak Microsoft Bluethoot daljinskog upravljača, omogućuju vođenje PowerPoint prezentacije pomoću ovog mobitela.

S68 mobitel namijenjen je svima kojima je lijep izgled jednako važan kao i funkcionalnost funkcija. Naglasak je stavljen na kvalitetu i jasnoću. Debeo je samo 13 mm, a sa strane je smještena odvojena tipka za brzo biranje hitnih brojeva. Sve vrste tekstova mogu se lako čitati na velikome transfleksivnom zaslonu u boji. Ovaj elegantni mobitel s dualnim sustavom zvučnika, integriranom handsfree funkcijom i 64 tona zvona zadovoljava najviše zahtjeve kvalitete zvuka, a može poslužiti i kao diktafon.

Budući da je za izvanredan dizajn S88 dobio iF nagradu za dizajn za 2006. godinu, za vjerovati je da će ovaj multimedijski "talent" ispuniti čak i najzahtjevnija očekivanja za dizajn i tehnologiju, nudeći širok raspon multimedijskih funkcija. Integrirani fotografski aparat s 2.0. megapixela i autofokusom, 16x digitalnim zoomom i LED fotografskim svjetlom omogućuje snimanje savršenih fotografija. Ovaj mobitel se pri snimanju fotografija drži u horizontalnom položaju, kao "pravi" fotoaparat. Ugrađeni obrađivač fotografija dorađuje snimke; za dobivanje slika u papirnatom obliku, putem PictBridgea možete ih izravno s mobitela poslati na printer fotografija. BenQ-Siemens S88 ima integrirani player glazbe za MP3 s memorijskim formatima AAC+ i AMR, a odličnu kvalitetu 3D sorround zvuka, omogućuju stereoslušalice koje dolaze s mobitelom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara