Bernardić: HNS je znao s kim tikve sadi, ova vlada neće provesti kurikularnu reformu

Bernardić: HNS je znao s kim tikve sadi, ova vlada neće provesti kurikularnu reformu

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Socijaldemokratske partije i šef oporbe, Davor Bernardić smatra da ova vlada neće provesti kurikularnu reformu, a za Hrvatsku narodnu stranku, koja se ulazeći u koaliciju s HDZ-om posebno za nju zalagala, rekao je da je da je "znala s kim tikve sadi".

"Nemamo nikakve iluzije da će ova vlada pod vodstvom HDZ-a i premijera Plenkovića provesti kurikularnu reformu," izjavio je Bernardić za HTV u utorak, zamoljen da komentira situaciju oko imenovanja članova Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu.

"Ne mogu, niti ću se pomiriti s tim, ni mazanjem očiju u kojem se premijer i ministrica loptaju. HNS je, na žalost ili na sreću, znao s kim ulazi u savez i s kim tikve sadi", kazao je Bernardić.

Žao mu propuštene prilike

Pustite radnu skupinu koja je prije napravila dobar posao da pokrene kurikularnu reformu i da od sljedeće godine imamo bolje obrazovanje, koje znači i veću plaću, rekao je Bernardić. Žao mi je što je 150 tisuća djece ove godine propustilo šansu za reformirano, bolje obrazovanje, a time i za veće plaće, rekao je predsjednik SDP-a.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja napravljena je analiza koja je pokazala niz nepravilnosti u postupku izbora novoga tima za kurikularnu reformu u vrijeme bivšeg ministra, te da je analiza poslana na očitovanje predsjednici premijerova Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja Dijani Vican i članovima Povjerenstva, no da se nisu očitovali mjesec dana.

Ministrica Blaženka Divjak, komentirajući to za medije, upozorila je da je objavljeni dokument interni dokument na koji se još čeka očitovanje i izjavila je kako se nada da će se situacija oko imenovanja članova Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu razjasniti u najkraćem mogućem roku.

Plenković podržao Vican

Premijer Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara izrazio je podršku Dijani Vican i rekao kako očekuje da će ministrica Blaženka Divjak pronaći "tko po medijima distribuira interne dokumente radnoga karaktera".

Ministrica Divjak ušla je u vladu kao nestranačka osoba na prijedlog HNS-a, koji je, komentirajući tu cijelu situaciju, priopćio kako je riječ o medijskim spinovima o kurikularnoj reformi koje "u javnost plasiraju oni pojedinci koji se boje da će njihovi uski osobni interesi biti ugroženi provedbom reforme obrazovanja, a imaju za cilj izazvati nesporazume i potaknuti svađe unutar vlade".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara