"Bilić igračima pušta ultranacionalističke pjesme nakon pobjede"

"SLAVEN BILIĆ pustio je svojim igračima u svlačionici pjesmu ultranacionalističkog rock benda Thompson, nakon što su u Beču pobijedili Austriju s 1:0 zahvaljujući golu iz penala Luke Modrića", piše njemačka novinska agencija DPA.

Agencija je, očito neupućena u detalje poput onih je li Thompson bend ili solo pjevač, tako prenijela vijest o Bilićevoj izjavi: "Nismo bili potpuno zadovoljni pa sam upalio CD player i rekao im - 'pjevajte, pobijedili smo'". Navode, također, i da Bilić ima svoj rock bend imena Rawbau.

Marko Perković je superzvijezda u Hrvatskoj, piše agencija DPA, pa nastavlja kako si je "nadjenuo nadimak po američkoj pušci koja se koristila u jugoslavenskim ratovima devedesetih godina".

"Kritičari tvrde da njegove pjesme slave ustaše koji su podupirali nacistički režim i vladale Hrvatskom u Drugom svjetskom ratu te su bile odgovorne za smrt na tisuće Židova, Srba i Hrvata. Perkovićev prošlogodišnji koncert u SAD-u povukao je za sobom prosvjede židovskih zajednica", podsjeća agencija.

"Nije ni Isus imao ništa protiv Židova pa su ga razapeli"

Centar Simon Wiesenthal se požalio hrvatskom predsjedniku Stipi Mesiću, piše nadalje, na prošlogodišnju izjavu Marka Perkovića Thompsona: "Nemam ništa protiv Židova, ali nije imao ni Isus Krist pa su ga razapeli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominje se i kako je koncert Marka Perkovića u Koruškoj otkazan zbog sigurnosnih razloga te da ga je na utakmicu Njemačka - Poljska pozvao "ultranacionalist Joerg Haider".

"You are beautiful"

Iako njemačka agencija nije znala koju je pjesmu pustio Bilić, a radi se o pjesmi "Lijepa li si", navode da su "radikalni tekstovi pjesama i kontroverzni komentari pjevača Marka Perkovića Thompsona doveli do zabrane koncerata u Nizozemskoj 2004. godine".

"Jedna od Thompsonovih pjesama,'You are so beautiful' (Lijepa li si), tradicionalno se pušta na svim nogometnim utakmicama hrvatske reprezentacije. Ipak, ta pjesma nije puštena prošle godine kada su igrali protiv Izraela", zapažaju iz agencije.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara