Bivši šef FBI-a: Trump je opasan i moralno nesposoban

Bivši šef FBI-a: Trump je opasan i moralno nesposoban

Foto: Hina

BIVŠI direktor FBI-a James Comey rekao je u intervjuu za ABC News da je američki predsjednik Donald Trump opasan, moralno nesposoban čelnik koji čini ogromnu štetu institucionalnim i kulturnim normama.

"Osoba koja (...) govori o ženama i tretira ih kao komad mesa, koja konstantno laže o velikim i malim stvarima i inzistira da mu američki narod vjeruje - ta osoba nije sposobna biti predsjednik SAD-a, na moralnoj osnovi", rekao je Comey u intervjuu u kojem je govorio o svojoj novoj knjizi "Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo" koja treba izaći u utorak.

"On je moralno nesposoban biti predsjednikom", dodao je.

"Rođeni lažac"

U intervjuu je objasnio da je naslov knjige proistekao iz bizarne konverzacije koju je vodio s Trumpom u Bijeloj kući u siječnju 2017., neposredno nakon njegove inauguracije.

"Zatražio je moju osobnu lojalnost kao direktora FBI-a. Pa ja bih trebao biti lojalan američkom narodu i instituciji", rekao je Comey.

U svojoj knjizi on je opisao Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika. Iznio je poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko "nije sklon istini".

Trump je odmah odgovorio da je Comey lažljiva propalica i da je bio užasan direktor FBI-a.

I u nedjelju se na njega obrušio u svojim novim tvitovima, nazvavši ga "ljigavcem koji uvijek loše završi", te dodajući da će ga povijest pamtiti kao "najgoreg direktora FBI-a u povijesti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara