"Bliski susret s ustašom": Srpski "Press" o Đapićevom posjetu Subotici

"SKANDALOZNO", "Ekskluzivno otkrivamo", tabloid "Press" pod takvim senzacionalističkim oznakama mami čitatelje da pročitaju njihovo "otkriće" o predsjedniku HSP-a, koji je u svojstvu gradonačelnika Osijeka i na poziv vojvođanskih Hrvata, posjetio "Dužijancu", njihovu vjersku i žetvenu svečanost.

"Otkriće", a naročito njegova "ekskluzivnost", je doista smiješna, jer je Đapić Suboticu posjetio službeno, javno i to prije deset dana. Preko cijele strane je razvaljen naslov "Vlast ćaska sa ustašom" i informacija da su se predsjednik srpske Skupštine i potpredsjednica Vlade Ivana Dulić Marković sastali s "liderom ekstremne i proustaške Hrvatske stranke prave!!!"

Press je popričao i sa Đapićem, korektno prenio njegove izjave o posjetu Subotici, kratkom susretu sa visokim srpskim dužnosnicima, nakon čega je uslijedila paljba po Đapiću i demantij stranke G-17 Plus da je njihova predstavnica Ivana Dulić-Marković ćaskala sa Đapićem.

"Tek formalno sam sjedio do gospođe Dulić-Marković i gospodina Markovića i razmjenili smo par riječi i pozdravili se", izjavio je za Index Đapić, kojeg je Press označio kao "deklariranog ustašu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je čuo kako su ga opisali u listu s čijim novinarom je razgovarao, Đapić nije mogao vjerovati: "Iz pristojnosti sam pristao na razgovor i ne mogu zamisliti da su upotrijebili takve kvalifikacije. Nikad više neće od mene dobiti izjavu."

Nije želio komentirati navode iz članka o njegovom navodnom ustaštvu i mržnji prema Srbima: "Sa gnušanjem odbijam komentirati što srpski tabloidi pišu o meni".

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara