"Bosmal" dobio bankovna jamstva za 300 milijuna eura

TVRTKA "Bosmal" priopćila je u ponedjeljak kako je osigurala bankovna jamstva na svotu od 300 milijuna eura nužnih za početak gradnje dijela prometnog koridora V.c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.

U priopćenju objavljenom u Sarajevu navodi se kako je "Bosmalu" ta jamstva dala "Bank Islam Malaysia Berhad" te da su ugovor o tome 29. kolovoza u Maleziji potpisali izvršni direktor "Bosmala" Edin Šabanović i generalni direktor te banke Raja Zainal Alam Shah.

"Bosmal" je također priopćio kako će izvršni direktor malezijske banke Dato Ahmad Tajudin Abdul Rahim između 3. i 9. rujna doputovati u BiH kako bi vlastima te zemlje i osobno potvrdio postojanje bankovnih jamstava danih sarajevskoj tvrtki.

Inicijalnih 300 milijuna eura uvjet je što ga je Vijeće ministara BiH postavilo "Bosmalu" kako bi nastavilo bilo kakve dalje pregovore s tom tvrtkom o dodjeli koncesije za gradnju koridora V.c.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta sredstva trebala bi biti deponirana na računu u BiH a poslužila bi za izradu studije izvedivosti, projektne dokumentacije te isplatu naknada vlasnicima zemljišta na trasi buduće autoceste.

Iako projekt ovog putnog pravca još nije definiran, "Bosmal" u svojem priopćenju navodi kako će on povezivati Svilaj na sjeveru BiH s Lukom Ploče prateći doline rijeka Bosne i Neretve.

(Hina) rm br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara