Božinović dva dana nakon uhićenja Duhačeka: Vjerojatno je nastao splet okolnosti

Božinović dva dana nakon uhićenja Duhačeka: Vjerojatno je nastao splet okolnosti
Screenshot: HRT

MINISTAR policije Davor Božinović jutros je gostovao na Hrvatskom radiju u emisiji "A sada vlada". Odmah na početku komentirao je uhićenje Indexovog novinara Gordana Duhačeka prije dva dana.

Još uvijek čeka izvješće glavnog ravnatelja policije o postupanju, ali kaže i kako mu se čini da je vjerojatno nastao "neki splet okolnosti" koji je doveo do uhićenja.

"Što se tiče izvješća, još uvijek ga čekam, ravnatelj policije mi je rekao da je ono pri kraju pa očekujem da ću ga ubrzo dobiti i onda ćemo vidjeti sve činjenice.

Vrlo je jasno da tu budemo jako precizni. Tu nema, kao što sam već rekao, nikakvog govora o ograničavanju medijskih sloboda i zastrašivanju.

Čuli ste jučer izjave iz vrha policije, oni smatraju da je sve što su radili po zakonu.

Činjenica je da privođenje nije bilo zbog objava na Twitteru, nego je bila raspisana potraga jer nisu mogli utvrditi adresu... Onda je iz svega toga vjerojatno nastao neki splet okolnosti, ali idemo sačekati izvješće", komentirao je Božinović danas uhićenje Duhačeka.

Podsjetimo, na dan uhićenja ministar je kazao novinarima da je Duhaček priveden jer se nije odazvao na poziv policije, što je laž. A i sama policija jučer je potvrdila da im se Duhaček sam javio, ali, kako su naveli, "razgovor se dogodio izvan administrativne zone službenih prostorija i izvan radnog vremena te se ne smatra pristupanjem po pozivu niti se smatra opravdanjem izostanka".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara