Brutalno prebio curu u Zadru, ovako se opravdava: "Popio sam 10 viski-cola..."

Brutalno prebio curu u Zadru, ovako se opravdava: "Popio sam 10 viski-cola..."
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

NA Općinskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Darku Kovačeviću, poznatijem kao Daruvarac, zbog slučaja brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke s kojom je prethodno bio u vezi. 

Na početku suđenja optuženi se izjasnio kako se ne osjeća krivim za prijetnju smrću pretučenoj djevojci, rekavši kako je sve to izmislila njezina majka. Također, Daruvarac je rekao kako se ne osjeća krivim za nanošenje teških tjelesnih ozljeda na način kako ga se tereti. 

Tužiteljstvo je za Kovačevića predložilo pet i pol godina zatvora.

Tvrdi da je popio dvije litre vina i 10 viski kole

"Jedina dijagnoza je da ima poremećaj spavanja, kako sam optuženik tvrdi zbog grižnje savjesti", rečeno je na suđenju, javlja Vijesti.hr.

Sudski vještak psihijatar Denis Sabljar nakon pregleda Daruvarca 5.11. zaključio je kako on ne boluje ni od kakve duševne bolesti. Zaključio je da je Daruvarac nezrela osoba niske tolerancije na frustracije, razdražljiv, buntovan, gnjevan prema okolini, neposlušan, tvrdoglav, sklon impulzivnim postupcima i nepredvidljiv.

Daruvarac je psihijatru, pak, rekao da je na dan brutalnog napada puno popio. Rekao je da je bio na fešti kod prijatelja za Sv. Antu pa je taj dan od 14 do 22 sata popio dvije litre vina i 10 viski kola, javlja Vijesti.hr.

Slomio joj kosti lica i nos te izbio zube, dobila je 20 šavova na licu...

Podsjetimo, 31-godišnji Kovačević 18-godišnjakinju je tukao šakama i nogama, a kako pokazuje snimka nadzornih kamera, nesretnu je djevojku udarao nogom u glavu dok je bespomoćno ležala na podu kafića na zadarskoj Meladi. Slomio joj je kosti lica i nos te izbio zube, a djevojka je dobila 20 šavova na licu. 

Neposredno nakon iživljavanja nad tinejdžericom koja se nije ni pokušavala braniti, a prije dolaska policije, Kovačević je iza 22 sata pobjegao iz Zadra. Od plana da pobjegne u Bosnu i Hercegovinu očito je ipak odustao jer se sljedeće jutro vratio u Zadar, gdje ga je policija uhitila oko 10 sati. Nakon što je uhićen branio se tako što je rekao da je 18-godišnjakinja koju je premlatio njegova bivša djevojka s kojom je prekinuo, ali se ona nije mogla pomiriti s prekidom te ga je proganjala.

Tvrdio je da je njega kao muškarčinu bilo sram prijaviti da ga cura proganja.  Policija je nakon što je provela svoju istragu Kovačevića kazneno prijavila za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnje djevojci koju je mlatio.

Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za prijetnju do jedne godine, no ako je nesretnoj djevojci prijetio prije premlaćivanja upravo teškim tjelesnim ozljedama ili ubojstvom, sud mu može izreći kaznu do tri godine zatvora. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara