Bush neće reći Izraelu da zaustavi napad na Libanon

PREDSJEDNIK Sjedinjenih Država George W. Bush želi da Izrael na najmanju mjeru svede rizik za porast broja žrtava u svojoj kampanji u južnom Libanonu, ali neće na tu zemlju raditi pritisak da zaustavi vojne operacije, priopćila je Bijela kuća u petak.

Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow novinarima je rekao da je američki predsjednik telefonom razgovarao s libanonskim premijerom Fouadom Siniorom i drugim bliskoistočnim čelnicima nastojeći okončati krizu između Izraela i gerilaca Hezbollaha u Libanonu.

Snow je rekao da Bush "vjeruje da se Izraelci imaju pravo štititi, a čineći to trebali bi što je više moguće ograničiti takozvanu kolateralnu štetu po ljudske živote i infrastrukturu", rekao je Snow.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li prihvatio zahtjeve libanonskog premijera da prenese Izraelu da ograniči svoje vojne operacije Snow je rekao: "Ne. Predsjednik neće donositi vojne odluke za Izrael".

Viši dužnosnik američke administracije je rekao da je Bush nazvao i egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i jordanskog kralja Abdulaha tijekom leta iz Njemačke za Rusiju gdje će sudjelovati na skupu zemalja skupine G8.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara