cavtat - međunarodna konferencija o vodama

U hotelu Croatia u Cavtatu danas je počela s radom Međunarodna konferencija o vodi i vodenim tokovima Hydro2003 koja je okupila 500 stručnjaka iz 55 zemalja.

Riječ je o najvećoj međunarodnoj strukovnoj konferenciji o hidroelektranama koja se održava svake godine u drugoj zemlji.

Među sudionicima su i predstavnici ministarstava energetike i gospodarstva iz više zemalja kao i predstavnici nekih od najvećih svjetskih banaka. Tijekom trodnevnog rada bit će riječi o aktualnim dostignućima, održavanju, obnovi i izgradnji hidroelektrana, primjeni novih tehnologija, financiranju projekata hidroelektrana kao i ekološkoj problematici vezanoj uz rad hidroelektrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posljednjeg dana konferencije Hrvatskoj elektroprivredi bit će dodijeljen certifikat za zelenu energiju što je dokaz da hrvatske elektrane proizvode energiju na tehnički dobro organiziran način i u skladu s najvišim ekološkim standardima.

U prigodi otvaranja, u ime organizatora, sudionike skupa pozdravila je predstavnica Velike Britanije Alison Bartle te predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Ivo Čović.

(Hina) hš vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara