Četiri HSP-ovca dala ostavke u Osječko-baranjskoj županiji

Četiri HSP-ovca dala ostavke u Osječko-baranjskoj županiji

"NASTAVAK rada u Poglavarstvu Osječko-baranjske županije više nije moguć", stoji u tekstu ostavke četvorice HSP-ovaca koji su sukladno najavi svog šefa, gradonačelnika Osijeka Ante Đapića, nakon današnjeg bojkota sjednice Gradskog vijeća od strane njihovih koalicijskih partnera HDSSB-ovaca, otkazali rad u Županijskom poglavarstvu.

HDSSB-ovci bojkotirali sjednicu osječkog Gradskog vijeća

"Zbog evidentnih neslaganja HSP-a i HDSSB-a o potrebi i načinu izgradnje nastavno-sportske dvorane Gradski vrt, kao i zbog evidentnog pokušaja preslagivanja vlasti u Osijeku, a na štetu HSP-a" danas su ostavku dala tri člana Županijskog poglavarstva, Ivan Požgain, Anđelko Lišnjić i Josip Papić, te Daniel Srb, osječko-baranjski dožupan.

Srb, osim što je novinarima podijelio tekst ostavke, ispričao je i kako je problem Gradskog vrta iskorišten kao povod za buđenje interesa javnosti protiv izgradnje dvorane. Prije toga je istaknuo kako "HSP taj projekt smatra iznimno važnim za Županiju, grad Osijek i širu regiju", jer, kaže Srb, "bitno pridonosi daljnjem razvoju". Oni koji ga ne podržavaju, zaključuje, rade upravo suprotno od te ideje. 

Glavaš odlučio da sjednice ne saziva Bešlić sam, nego Bernatović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDSSB-ovci su ti za koje HSP smatra da su protiv izgradnje dvorane, jer su oni, između ostaloga, svojim odlaskom sa sjednice osječkog Gradskog vijeća, srušili potreban kvorum, pa se ona nije održala. Na sjednici se trebalo raspravljati o izgradnji nastavno-sportske dvorane i sporazumu s Vladom o plaćanju zakupnine za dvoranu.

Razlog odlasku je što je ta sjednica, po mišljenju te stranke, sazvana nelegalna. Sazvao ju je drugi potpredsjednik Vijeća, Ivan Bešlić, bez da se konzultirao s prvim potpredsjednikom Ivanom Bernatovićem. Naime, predsjednik Vijeća Branimir Glavaš u četvrtak je povukao svoju lanjsku izjavu da ga u slučaju odsutnosti zamjenjuje Bešlić, odredivši da ga zamjenjuje Bernatović.

Inače, 3. rujna će se na sjednici Gradskog vijeća glasovati o prijedlogu HDSSB-a, HSLS-a i još nekoliko stranaka o izglasavanju nepovjerenja gradonačelniku Đapiću. Iako gradonačelnik kaže kako očekuje smjenu i sretan je što više "neće imati posla s tim ljudima", preferira da ga se smakne putem izbora. HDZ koji nije potpisao zahtjev za izglasavanje i neće podržati smjenu Đapića, smatra da bi se trebalo ići na izbore, i to na jesen, paralelno sa parlamentarnim, kako bi se izbjegli troškovi.

A.B.
Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara