Čistačica na autobusnom kolodvoru u Garešnici pronašla bombu

Čistačica na autobusnom kolodvoru u Garešnici pronašla bombu
Screenshot: Google Maps

ČISTAČICA koja je čistila zapušteni dio autobusnog kolodvora u Garešnici pronašla je ručnu bombu M-91 koja potječe iz Domovinskog rata, izvijestila je u srijedu bjelovarska policija.

Pronađenu bombu preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji ju je, do uništenja, pohranio u skladište ubojite opreme.

Iz policije podsjećaju da i dalje traje akcija Manje oružja - manje tragedija, tijekom koje se oružje može dragovoljno prijaviti, odnosno predati bez kazne, pa pozivaju građane da to učine.

"Pozivamo i apeliramo na sve koji još negdje čuvaju ili skrivaju oružje, ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji", poziva policija.

Građane upućuje da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, nego da o svojoj namjeri dragovoljne predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu postaju. 

''Poslat ćemo stručne i osposobljene službenike u civilu i s vozilom bez policijskih obilježja koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a građane nećemo pitati o porijeklu predanog oružja'', navode iz bjelovarske policije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara