"Članovi HDZ-a miniraju prosvjed i prijete neredima"

"Članovi HDZ-a miniraju prosvjed i prijete neredima"

JAKŠA MATOVINOVIĆ, jedan od koordinatora Facebook grupe „Stegnite vi svoj remen bando lopovska – organizirajmo veliki prosvjed“ rekao je kako imaju dojave da se u Zadru okupljaju članovi HDZ-a i smišljaju kako minirati prosvjed te da se čak prijeti  i neredima.

Zadarska policija: Nismo privodili aktivisticu i nema potrebe za isprikama

Stoji li Hrvatska stranka mladih iza prosvjeda "Stegnite vi remen bando lopovska"?

"Ne želimo vjerovati da Sanader zna što mu se događa u ograncima, kod lokalnih šerifa ", kazao je Matovinović večeras u Osijek u kojem se sutra u 18 sati održava prosvjed kao i u nekoliko hravtskih gradova.

"Lažni profili na Facebooku kako bi se minirao prosvjed"

Aktivisti i organizatori ove  Facebook grupe su priopćili kako su određene individue otvorile profile kojima preuzimaju lažan identitet organizatora i voditelja prosvjeda i obmanjuju javnost lažnim informacijama. Otvorena je i grupa koju su navodno organizatori prosvjeda, a ustvari kradljivci identiteta istih, iskoristili za širenje neistina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nesumnjivo pokušaj diskreditacije osnivača i voditelja prosvjeda na krajnje bezobrazan i uvredljiv način te stvaranja pomutnje među potencijalnim prosvjednicima koji namjeravaju održati miran prosvjed 5. prosinca ove godine. Administratori Facebook-a su već obavješteni o ovome i očekujemo odgovor od njih o daljnjim postupcima, budući da je lažno predstavljanje kažnjivo djelo. Ukoliko administracija Facebook-a bude spremna ponuditi pomoć od policije očekujemo službenu istragu, ako treba i u suradnji sa inozemnom policijom i vlastima", stoji u priopćenju prosvjednika.

Prosvjed se ne otkazuje

"Nema otkazivanja prosvjeda", poručili su organizatori prosvjeda "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska" nakon što je internetom danas počela kružiti informacija da se prosvjed otkazuje zbog lošeg vremena i nedostatka redara.

Organizatori pozivaju građane na mirni, dostojanstveni i uljudni skup u svim većim hrvatskim gradovima kako bi iskoristili svoja ustavna prava na slobodu govora i okupljanja, te političarima poručili kako su "izabrani da bi nam sutra bilo bolje od danas". Jedan od organizatora prosvjeda i glasnogovornik "facebookera" Jakša Matovinović najavio je kako očekuje velik odaziv s obzirom da je ovu inicijativu na Facebooku podržalo više od 60 000 građana. Prosvjedni skupovi održat će se u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli i Požegi.

Na skupovima će biti održani koncerti, a organizatori će držati govore kojima će vlastima prenijeti zahtjeve naroda među kojima su revizija privatizacije, oštrija borba protiv mafije, sniženje cijena osnovnih proizvoda, manji porezi na hranu, oporezivanje luksuza te razotkrivanje afera.

J.C./D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara