Crna Gora opovrgava da je Karadžić na njenom teritoriju

CRNOGORSKA Vlada preko svojih ministara u četvrtak je opovrgnula tvrdnje glavne tužiteljice Međunarodnog suda Carle del Ponte da se najtraženiji haaški optuženik Radovan Karadžić nalazi u Crnoj Gori.

Del Ponte je tijekom dana u Bruxellesu izjavila, nakon sastanka sa visokim dužnosnikom Europske unije (EU) Javierom Solanom, kako ima ´pouzdane informacije da se Karadžić kreće između Republike Srpske i Crne Gore i da se povremeno, kao i u ovom trenutku, nalazi u manastiru Ostrog kod Nikšića´. Ona je dodala ´da je za hapšenje Karadžića potrebna politička volja i da je to nedavno priopćila crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću´.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova Milan Filipović izjavio je u četvrtak navečer da to ministarstvo nema informacija da se Radovan Karadžić nalazi u Crnoj Gori.

´Čuo sam za izjavu glavne tužiteljice Haaškog tribunala Carle del Ponte da je Karadžić u Crnoj Gori. Veoma sam iznenađen, jer nemamo informacije ni indicije da je on na našem teritoriju´, rekao je Filipović Televiziji Crne Gore.

´U svakom slučaju, poklonit ćemo pažnju i preduzeti sve neophodne mjere u cilju ispitivanja navoda Del Ponteove´, kazao je Filipović.

I ministar pravosuđa Željko Šturanović kategorički je demantirao tvrdnje glavne tužiteljice Haaškog tribunala da se Karadžić nalazi u Crnoj Gori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara