Croatia osiguranje: Za odštetu od posljedica tuče nije potreban policijski zapisnik

NAKON tuče koja je 8. kolovoza zahvatila Zagreb i okolicu pokrenulo se pitanje kako će se obeštetiti veliki broj vozača kojima su porazbijana vjetrobranska stakla i udubljene karoserije te šteta na krovovima kuća i usjevima.

>Nevrijeme u Zagrebu: Tuča veličine jaja oštetila automobile

Pojavili su se napisi da će vozači morati zahtjevu za odštetu priložiti policijski zapisnik te da im se ukoliko nisu pozvali policiju na očevid automobila, odšteta neće moći isplatiti.

Croatia osiguranje, tvrtka koja u Hrvatskoj ima najveći udjel u sektoru osiguravanja automobila,  izvijestila je kako je od 8. kolovoza do danas zaprimila preko 250 prijava šteta na vozilima, 52 štete na nekretninama i 96 šteta na usjevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da za isplatu štete na vozilima po kasko osiguranju u osiguravajućoj tvrtki nije potreban policijski zapisnik, nego je samo potrebno prijaviti štetu i napraviti procjenu "da bi nakon toga štetni događaj ušao u uobičajeni postupak likvidacije".

Dodaju da polica osiguranja od autoodgovornosti pokriva osiguranje od odgovornosti prema trećim osobama i po njoj osiguravatelji nisu dužni podmiriti štetu nastalu zbog tuče.

Napominju i da za prijavu štete na imovini po polici Osiguranja od požara i nekih drugih opasnosti, također nije potreban policijski zapisnik već samo prijava i procjena štete kao i za prijavu štete po polici Osiguranja usjeva i nasada.

C.D.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara