Curice se izgubile u šumi u SAD-u. Preživjele 44 sata zbog obuke preživljavanja

Curice se izgubile u šumi u SAD-u. Preživjele 44 sata zbog obuke preživljavanja
Foto: Humboldt County Sheriff

DVIJE male djevojčice, Caroline Carrico (5) i Leia Carrico (8), pronađene su žive i neozlijeđene nakon što su 44 sata provele same u šumi u Kaliforniji, a mnogi smatraju kako su to postigle jer su bile upućene u osnove tehnike preživljavanja u divljini, piše CNN.

Spasioci su sestre pronašli u nedjelju, nekoliko kilometara udaljene od njihove kuće u okrugu Humboldt.

44 sata u šumi

Roditelji su ih posljednji put vidjeli u petak poslijepodne, a šerif William Honsal njihov je pronalazak u 10:30 u nedjelju usporedio sa čudom.

"To je opasan teren. Pravo je čudo da su u tako ekstremnom okruženju preživjele 44 sata, ali to pokazuje koliko su otporni stanovnici ove zajednice. Djevojčice će imati što pričati drugima", rekao je šerif Honsal.

"Naime, dobili smo informacije da su pohađale obrazovni program 4-H gdje su ih volonteri obučavali preživljavanju na otvorenom. Naravno, to su samo pretpostavke, ali vjerujemo kako je takva edukacija ipak igrala neku ulogu i pomogla im da prežive u ekstremnim okolnostima", dodao je.

Organizacija 4-H

4-H najveća je organizacija za obrazovanje i razvoj mladih u SAD-u. Nudi edukativne programe poput vještina kampiranja ili praktično sudjelovanje u projektima povezanim sa znanošću, zdravstvom i poljoprivredom.

Sestre Carrico rekle su spasiocima kako su se izgubile jer su slijedile trag jelena, a da su preživjele jer su pile vodu koja se sakupljala u lišću borovnica.

"Kada smo ih pronašli, bile su dehidrirane i pothlađene, ali su bile dobro", rekao je šerif Honsal i dodao kako su ih odmah opskrbili toplom odjećom i s puno tekućine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara