Dačić o karnevalu u Kaštelima: Možda je to generalna proba za ono što slijedi

Dačić o karnevalu u Kaštelima: Možda je to generalna proba za ono što slijedi
Screenshot: Dalmatinski portal

SRPSKI šef diplomacije Ivica Dačić pozvao je u ponedjeljak sve hrvatske dužnosnike da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe i, u povodu performansa s paljenjem lutke Milorada Pupovca i simuliranja napada na vaterpoliste Crvene zvezde na karnevalu u Kaštel Sućurcu, poručio: "Dosta su se šalili."

"Ovo što se događa u Hrvatskoj dokaz je da su naše ocjene o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane. Sve je posljedica toga što se, umjesto jednoglasne osude, uvijek pojave i neki koji bi da relativiziraju napade i divljanje", izjavio je za Večernje novosti od ponedjeljka Ivica Dačić.

Tom je ocjenom Dačić reagirao na spaljivanje lutke saborskog zastupnika SDSS Milorada Pupovca na karnevalu u Kaštel Sućurcu, te igrokaz nedavnog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi, naglasivši kako takve incidente treba shvatiti ozbiljnije nego li dosad.

"Na karnevalu u Kaštelima simuliran je linč srpskih sportaša na splitskoj Rivi i zapaljena lutka s likom Milorada Pupovca", podsjećaju Večernje novosti, uz Dačićev komentar da su "umjesto snažnih osuda i isprika zbog neviđenog skandala" koji se nedavno dogodio u Splitu "stigle nove provokacije".

"Je li to generalna proba?"

"Ako se iz pokušaja linča vaterpolista Crvene zvezde izrodio igrokaz za široke narodne mase - trebamo li strepiti i da bi 'šala' sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla biti generalnom probom za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba?", upitao je Dačić i pozvao na ozbiljnije reakcije dužnosnika u Hrvatskoj.

"Zato pozivamo sve hrvatske dužnosnike, na svim razinama, da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe. Dosta su se šalili", naglasio je Dačić.

Večernje novost ukazuju i na reakciju sudionika maškara u Kaštelu: "Da skandal na maskenbalu u Kaštelima bude veći, okupljeni građani su s odobravanjem popratili spaljivanje lutke na lomači, uzvikujući 'Pupovac se pretvorio u pepeo.'"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara