Danas izbori u HSS-u: "Nužna konsolidacija stranke nakon lošeg izbornog rezultata"

Danas izbori u HSS-u: "Nužna konsolidacija stranke nakon lošeg izbornog rezultata"

Foto: Damir Krajač/Cropix

DANAS se u zagrebačkoj kongresnoj dvorani Globus održava Izborna Glavna skupština HSS-a.

Više od 1000 izaslanika birat će novo vodstvo stranke: predsjednika stranke, pet potpredsjednika, glavnog tajnika, predsjednike regionalnih organizacija te članove Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora, Časnog suda i Statutarnog povjerenstva.

Bajs i Hrg kandidati za predsjednika

Za mjesto predsjednika kandidirali su se Damir Bajs i Branko Hrg. Bajs je trenutačno potpredsjednik HSS-a i jedini saborski zastupnik te stranke, a u prošloj vladi bio je ministra turizma. Branko Hrg gradonačelnik je Križevaca i dugogodišnji član Predsjedništva HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bajs ističe kako je potrebno provesti konsolidaciju stranke nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima te naglašava da je stranku potrebno pripremiti za lokalne izbore za godinu dana. Prva stvar koju će napraviti ako postane novi predsjednik HSS-a, rekao je, bit će vraćanje poljoprivrede u program HSS-a.

Hrg ima potporu deset županijskih organizacija, gradskih organizacija Zagreba i Siska te Sveučilišne organizacije HSS-a, a kao i Bajs, ističe da je nakon izbornog debakla i teškog poraza vrijeme da stranka konsolidira snage. Naglašava da se HSS treba vratiti na pozicije koje je nekad imao. Ističe da će to, ako postane predsjednik stranke, učiniti kroz programsko osvježavanje, kadrovsko pomlađivanje i demokratizaciju HSS-a, javlja HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara