Danas odluka. Je li Plenković bio u sukobu interesa zbog donošenja Lex Agrokora?

Danas odluka. Je li Plenković bio u sukobu interesa zbog donošenja Lex Agrokora?
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa danas će donijeti odluku je li premijer Andrej Plenković bio u sukobu interesa vezano uz njegove aktivnosti prilikom izrade Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH (Lex Agrokor).

Povjerenstvo je u rujnu prošle godine odlučilo pokrenuti postupke protiv premijera Plenkovića i čelnika Mosta Bože Petrova vezano za njihove aktivnosti prilikom izrade Lex Agrokora.

Povjerenstvo će odlučivati hoće li pokrenuti postupak protiv Plenkovića vezano uz "općenitu" neanonimnu prijavu u kojoj se navodi kako je premijer u sukobu interesa vezano uz njegovo navodno sudjelovanje u aferi Uljanik, u aferi SMS, aferi Lex Agrokor i sl.

Na sjednici će se odlučivati i o mogućem pokretanju postupka protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića zbog prijave da je bio u sukobu interesa prilikom donošenja Ovršnog zakona jer nije formalno napisao odluku o zamjeni člana Radne skupine iz redova predstavnika Hrvatske odvjetničke komore.

Povjerenstvo će odlučivati i hoće li pokrenuti postupak protiv ministra obrane Damira Krstičevića jer je za svog posebnog savjetnika zaposlio osobu s kojom je u kumskom odnosu.

Također, odlučivat će o pokretanju postupka protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je, po prijavi, u posljednjih pet godina čak 62 puta bio u Rimu na teret poreznih obveznika, iako tamo nije imao nikakvih službenih sastanaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara