Milinović: Nisam najavljivao pad Jadranke Kosor

Milinović: Nisam najavljivao pad Jadranke Kosor

Foto: Goran Mehkek / Cropix

UNUTAR HDZ-a krenule su priče o smjeni Jadranke Kosor, javlja tjednik Nacional. Glavni kandidat za budućeg šefa stranke navodno je Darko Milinović, koji je već počeo skupljati saveznike uz pomoć kojih bi nakon izgubljenih izbora mogao krenuti u rušenje Kosorice i preuzimanje čelne pozicije u stranci.

Milinović, prema Nacionalovim izvorima, već neko vrijeme u neformalnim razgovorima najavljuje skori pad Jadranke Kosor i šalje signale da je spreman vratiti HDZ na poziciju vodeće stranke u Hrvatskoj. Navodno je ministar zdravstva i potpredsjednik HDZ-a u nekoliko navrata i pred više svjedoka izjavio da je spreman preuzeti vodstvo stranke.

Milinović je, podsjećamo, prije nekoliko mjeseci već izložio svoje planove da u budućnosti postane šef HDZ-a. Vrlo brzo je zbog toga pao u Kosoričinu nemilost, a uskoro su počeli curiti i podaci da je i Milinović uzimao novac iz HDZ-ovog crnog fonda. Međutim, čini se da je situacija u kojoj se HDZ trenutno nalazi ponovo ohrabrila ličkog šerifa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vladajuća stranka zbog istrage o crnim fondovima i blokadi imovine nalazi se u daleko najtežoj situaciji od svog osnivanja. Sasvim je jasno da će se HDZ nakon izbora preseliti u opoziciju, nakon čega Kosorici neće biti lako ostati na vlasti. HDZ-ovci, svjesna je i Kosor, vole samo pobjednike. 

Milinović sve demantira

Iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Index je nakon objave teksta dobio sljedeći demantij, kojeg je Milinović uputio redakciji Nacionala:

"U navedenom članku Vaš novinar, pozivajući se na navodne neformalne razgovore, iznosi neistinu, koja je naglašena već samim naslovom članka.

Oštro demantiram da sam u neformalnim ili u formalnim razgovorima ikada najavljivao 'skori pad Jadranke Kosor', niti sam ikada izjavio kako sam spreman preuzeti vodstvo stranke, kako to u članku navodi gospodin Bajruši. Hrvatska demokratska zajednica ima homogeno vodstvo, koje složno vodi Stranku na predstojeće parlamentarne izbore, s ambicijom ostvarivanja čim boljeg izbornog rezultata. Moja pak osobna ambicija, ostvarivanje je čim boljeg izbornog rezultata u Ličko - senjskoj županiji, odnosno u cijeloj IX. izbornoj jedinici, te na taj način pridonijeti dobrom izbornom rezultatu i stabilnosti Stranke.

Temeljem svega navedenog, vidljivo je da se i na ovakav način pokušava destabilizirati HDZ pred predstojeće parlamentarne izbore, stoga Vas pozivam da u sljedećem broju Vašeg lista, bez skraćivanja, na istovrijednom mjestu, sve u skladu sa Zakonom o medijima, objavite ovaj ispravak, ujedno odgovor na objavljenu informaciju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara