Deblokiran ulaz u "Croatia bus"

PROSVJEDNICI koji od početka studenoga blokiraju ulaz u ´Croatia Bus´ jutros su, nakon dolaska sudskog ovršitelja, deblokirali ulaz u prostorije te tvrtke u Heinzelovoj ulici.

Nakon dolaska sudskog ovršitelja Dragutina Škorića prosvjednici su sami deblokirali ulaz u tvrtku i maknuli se izvan ograde ´Croatia Busa´, tako da nije bilo potrebe za policijskom intervencijom.

Zagrebački Općinski sud prošlog je tjedna presudio da nezadovoljni radnici prosvjednici ometaju posjed, te da moraju napustiti, odnosno deblokirati poslovne prostore ´Croatia Busa´.

Kako su na sudskom nalogu bila imena samo 26 prosvjednika koji su se trebali udaljiti, u krugu tvrtke ostalo je još 14 nezadovoljnih radnika čija imena nisu bila na popisu.

No, direktor tvrtke Trpimir Sulić tvrdi da je u krugu tvrtke ostalo deset osoba, koji nisu radnici ´Croatia Busa´.

Sulić je kazao novinarima da je sudski ovršitelj tražio i od te desetorice odlazak iz kruga tvrtke, a kada su oni to odbili, zatražio je policijsku intervenciju. No, policija je odbila intervenirati zahtijevajući pismeni sudski nalog, tvrdi Sulić.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković, koji podupire prosvjednike, kazao je kako su radnici i sindikati zahvalni MUP-u što odbijanjem intervencije ´nije pristao surađivati s onima koji sudske odluke žele provoditi onako kako oni to žele´.

Iveković je novinarima pročitao tri ironična pisma koja je danas uputio predsjednicima Vlade i Sabora, te zagrebačkoj gradonačelnici.

U pismima ´traži´ da se Leon Sulić, bivši direktor ´Croatia Busa´ i otac Trpimira Sulića, imenuje ministrom pomorstva prometa i veza, da Zagreb njegovoj obitelji otpiše dugove od 30 milijuna kuna, te da se u hitnu saborsku proceduru uputi prijedlog kojim bi se zakonski reguliralo pravo zadržavanja ukradene imovine.

Trpimir Sulić novinarima je rekao da je policiji jutros prijavio krađu ključeva i dokumenata šest autobusa, koji zbog toga što nisu imali dokumente nisu mogli biti registrirani.

Neregistrirani autobusi ostali su u garažama u Heinzelovoj, dok su nakon deblokade ulaza Suliću vjerni radnici iz tvrtke odvezli četiri autobusa i dva manja kamiona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara