NAPAD NA GEJ CRNCE U ZADRU

Dejan Kovač o napadu na gejeve u Zadru: "Ovo je dno dna"

Dejan Kovač o napadu na gejeve u Zadru: "Ovo je dno dna"
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Instagram

U NOĆI sa subote na nedjelju u Zadru su pretučena dvojica tamnoputih američkih gej vojnika.

Nedugo nakon što su plesali u noćnom klubu, napala su ih desetorica mladića. Jedan vojnik zadobio je lakše tjelesne ozljede, a drugi je odbio liječničku pomoć.

>>> VIDEO Gej crnac pretučen u Zadru: "Jedan me držao, a trojica su me udarala"

Napad je na svojoj Facebook stranici prokomentirao predsjednički kandidat Dejan Kovač. Zgrožen je napadom i oštro ga osuđuje.

"Ovo je dno dna"

"Imali smo napade na pripadnike srpske manjine, redovno imamo napade na žene, nedavno smo imali silovanje maloljetnice, a sada imamo napad na strane državljane, drugačije boje kože, homoseksualne orijentacije i uz to pripadnike američke vojske!

Ovo je dno dna moji građani. Koliko dugo ćemo još suditi knjigu po koricama, a ne po sadržaju?

Proveo sam skoro desetljeće u inozemstvu, a zadnje 4 godine u New Jerseyu. U tom periodu veliki broj puta sam bio u restoranima i caffe barovima, koji su bili gay ili su vlasnici bili gay. I zamislite što?

Nijednom mi život nije bio u opasnosti, niti mi se itko prijetio, jer sam heteroseksualac.

Da bude bolje, ne postoji segregacija u mjesta okupljanja gdje se ljudi dominantno segregiraju na principu slobode samoodređenja koje ti jamči Ustav.

U RH nažalost postoje 'srpski', 'gay', i ostali barovi. Baš me zanima da li postoje 'HDZ' i 'SDP' barovi?" pita se Kovač.

Poziva se na članak 14.

"Segregacija i napadanje građana samo zato što su drugačiji od vas stavlja građane van Ustavno-pravnog poretka koji vam institucije RH trebaju jamčiti. Institucije koje zadnjih 25 godina su trebale upravo promicati demokraciju, a unutar svojih političko-interesnih sfera promicali su podjele da podijele građansko društvo na lijeve i desne. Hrvatska danas je rezultat njihove 25-godišnje vladavine.

Članak 14.

Svaki čovjek i građanin u Republici Hrvatskoj ima sva prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki.

Kao predsjednik poštivat ću Ustav i braniti sve slobode građana Republike Hrvatske i njihova prava. Vrijeme je za promjene!", napisao je Kovač na Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara