"Delo": Rop s Berlusconijem razgovarao i o Hrvatskoj

HRVATSKA je bila također jedna od tema razgovora slovenskog premijera Antona Ropa i talijanskog mu kolege Silvija Berlusconija za njihova sastanka u Rimu početkom tjedna, piše ljubljansko "Delo" u broju od četvrtka.

"Ocijenili smo da bi bilo dobro da se što prije sastavi hrvatska vlada, kako bi mogli početi trilateralni razgovori o ribarskim i ekološkim zonama u Jadranu", rekao je Rop nakon susreta održanog u utorak u Rimu, prenosi "Delo".

Rop je dodao da će prvi okrugli stol jadranskih država na multilateralnoj razini o pitanjima zaštite Jadrana biti održan u Veneciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako navodi vodeći slovenski list, Berlusconi, premijer zemlje koja trenutačno predsjedava Unijom, bio je naklonjen slovenskim idejama o prometnim koridorima, te najavio učinkovitu zaštitu slovenske manjine u Italiji.

No, dodaje list, slovenski su novinari - koji su pratili susret - bili preneraženi kad ih je Berlusconi na početku susreta pozdravio kao "novinare iz Slovačke", što je na njih, navodi ljubljanski izvjestitelj, djelovalo kao "hladan tuš" pred inače srdačan slovensko-talijanski susret.

(Hina) fl rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara