Demokratski savez zelenih predstavio izborni program na HTV-u

RANKO Tadić predstavio je danas na HTV-u izborni program Demokratskog saveza zelenih, stranke čiji se program temelji na postulatima održivog razvitka, poput ekologije, ekonomije i socijalne pravde.

Ta stranka u središtu svega vidi čovjeka i njegovo mjesto u odnosu na prirodu, a program joj se temelji na zaštiti voda, mora, šuma, kao i svih ostalih prirodnih resursa.

Zeleni se zalažu za ekonomiju koja će se temeljiti isključivo na gospodarskim djelatnostima koje ne štete okolišu.

Stoga u najvećem dijelu namjerava promovirati ekološki turizam i poljoprivredu kao i uporabu obnovljivih izvora energije, poput sunca ili vjetra.

Ta se stranka, po pitanju socijalne pravde, zalaže za slobodu mišljenja i govora, a smatra da bi se sve bitne odluke trebale donositi referendumom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će, dođe li na vlast dati priliku hrvatskim građanima da se jednom godišnje izjasne o svim ključnim pitanjima.

Zeleni drže da je jedna od bitnih razlika po kojoj Hrvatska nije europska država ta što nikad u Hrvatskom saboru nije imala predstavnika zelene političke opcije.

Budući da je ta opcija četvrta po snazi u europskom parlamentu, drže da bi na području političkih lobiranja za ulazak Hrvatske u Europsku uniju izuzetno dobro došla potpora zelenih stranaka.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara