"Dezinformacija je da će Milanović biti premijer nakon dvije godine"

INFORMACIJA o tome da će nakon dvije godine eventualnog premijerskog mandata Ljubu Jurčića zamijeniti Zoran Milanović, a koja je navodno "procurila" iz redova SDP-a, u potpunosti je dezinformacija, kažu službeni kanali stranke.

Ovo je, prema pisanjima nekih medija, SDP-ov lijek za činjenicu da je po anketama Zoki omiljen, a Ljubo ne tako popularan po pitanju zauzimanja mjesta prvog čovjeka buduće Vlade, naravno, ako pobijede socijaldemokrati. Otkada se pojavio taj trend u anketama, a kako je poznato da SDP voli izlaziti u susret željama i potrebama birača, ovo nije prvi put da SDP naglašava da Jurčić ostaje kandidat za premijera.

"Ne radi se o nikakvim curenjima informacija iz SDP-a, nego o čistoj dezinformaciji. Glavni je odbor još ljetos donio svoje odluke o tome tko će biti nositelj svih lista, a tko će biti kandidat za premijera. Od te se odluke nije odstupalo", kaže šefica Odnosa s javnošću SDP-a, Gordana Grbić.

Jurčić je demantirao ove, kako ih Grbić naziva, "špekulacije i naklapanja", a na Milanovićev odgovor će se pričekati, pošto je zauzet stranačkim skupom u Osijeku. Naklapaju li mediji ili to ipak neslužbeno rade ljudi iz SDP-a, u nadi da će im se isplatiti pružanje nade glasačima SDP-a koji više vole Milanovića nego Jurčića, u ovom trenutku se može samo špekulirati.

A.B.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara