Direktorica "Božjakovine" u PIK-u "Kutjevo"

Poljoprivredni kombinat "Kutjevo" danas je posjetila Ana Bratko, direktorica "Božjakovine", tvrtke koja je u užem izboru za kupnju te tvrtke.

U početku mjeseca studenog Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju odlučio je da u uži izbor za kupnju većinskog paketa dionica PK "Kutjeva" uđu "Božjakovina" d.d. i riječka tvrtka "Vinova", koje bi do kraja studenoga, kad obave dubinsku procjenu, trebale dati i svoje obvezujuće ponude.

"Osim 150 milijuna kuna koje smo voljni u idućih pet godina uložiti, spremni smo Kutjevo dokapitalizirati sa 70 milijuna kuna te za dionice dati nešto više od deset milijuna kuna", rekla je direktorica Ana Bratko. Napomenula je kako "Božjakovina", zapravo, nikada nije odustala od kupnje "Kutjeva" d.d. jer je to ozbiljna i izgledna poljoprivredna tvrtka. Ni moguće lošiji ovogodišnji financijski rezultati u "Kutjevu" neće utjecati na konačnu i obvezujuću ponudu, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vjerujem da ćemo kvalitetno razraditi investicijske programe u svim segmentima, pa tako i o otvaranju novih radnih mjesta. Tridesetak stručnjaka uistinu bi bio minimalan broj s obzirom na neke nove ideje i programe koji nam se svaki dan nameću", kazala je Bratko.

Predsjednik NO "Kutjeva" Dragan Kovačević izjavio je kako vjeruje da bi u idućih 45 dana "Kutjevo" trebalo dobiti novoga vlasnika.

(Hina) vr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara