Direktorima Uljanika isplaćene pune plaće, radnicima minimalac?

Direktorima Uljanika isplaćene pune plaće, radnicima minimalac?
Foto: Duško Marušić/Pixsell

KAKO je objavio Novi list, dok su radnici Uljanika za protekle mjesece dobili minimalac, navodno je visokopozicioniranim menadžerima isplaćena puna plaća. Na račun Uljanika d.d. koji broji 23 zaposlenih, a među njima su bivši i neki od sadašnjih članova Uprave Uljanika, sjelo je proteklih dana 5 milijuna kuna, piše List.

Novi list tvrdi da im je informacija potvrđena iz tri izvora, no ne zna se tko sve je dobio sve zaostale plaće, i to u punom iznosu, a ne minimalac kako je dobila većina radnika. Dodaju, međutim, kako ima i radnika koji su dobili razliku od minimalca do punog iznosa plaće, no prema riječima ljudi iz sindikata, radi se o sporadičnim slučajevima.

"Uprava Uljanika poduzima sve da bi osigurala sredstva za žurnu isplatu plaća svim radnicima Uljanik grupe. U istom razdoblju osigurana je isplata i pune plaće za listopad 2018. zaposlenicima društva 3. maj, društva Uljanik d.d., kao i dijelu djelatnika ostalih društava. Za nekoliko društava Uljanik grupe s manjim brojem zaposlenika u proteklih nekoliko dana isplaćena je plaća za studeni 2018., i to uslijed okolnosti koje ne možemo javno komentirati. Međutim, o svim detaljima i okolnostima isplate plaća za studeni 2018. detaljno smo izvijestili sve rukovoditelje, predstavnike radnika i sindikata", priopćili su iz Uprave Uljanika za Novi list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara