Đakić mlađi: Hotel je posljedica vizije i predanog rada

Đakić mlađi: Hotel je posljedica vizije i predanog rada
Foto: Pixsell/Robert Anic

IVAN Đakić je rekao kako se sam sebi gadi te da bi najradije sam sebe kaznio zbog onoga što je učinio. 

Ivan Đakić, inače 22-godišnji vlasnik firme koja drži hotel u Pitomači, podsjetimo, na pravoslavni je Božić objavio odvratnu sliku ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina uz poruku: Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

>> Sin HDZ-ovog zastupnika objavio sliku ustaše s odrubljenom glavom Srbina

Zbog svoje je objave Đakić junior završio u pritvoru, no sud ga je pustio na slobodu iako je DORH tražio da se Đakiću mlađem odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. 

"Javila mu se mama"

Za 24 sata je ispričao kako su mu upućene "mnoge prijetnje te da je zbog toga promijenio broj mobitela".

"Razmislio sam o svojem postupku isti tren nakon što sam stisnuo objavu na Facebooku. Javila mi se mama i svašta mi napisala u vezi s tom slikom. Meni je iskreno žao, nisam nacionalist i nije mi bila namjera potaknuti nikoga na bilo kakvu mržnju ili nasilje. Poznat sam kao veliki šaljivac i to je bila čista šala. Moj profil je privatan i mogu ga vidjeti samo moji prijatelji, oni koje prihvatim. Znam tko je poslao tu fotografiju na Forum mladih SDP-a, to će se istragom utvrditi i vjerujem da će i oni biti pozvani da daju izjavu, ali kad ja kažem kako je do objave došlo i koja je bila namjera, mislim da će se na to drukčije gledati. Ovo je isključivo rat SDP-a protiv mog oca Josipa. Ponavljam, nisam nacionalist, tako nisam odgojen, a i moja majka je druge vjere ", rekao je Đakić.

Ne vjerujem da će me osuditi iako su mi rekli da je kazna zatvora za to djelo tri godine. No nadam se da će mi kazna biti rad za opće dobro i novčana. Platit ću kolika god da bude", rekao je.

"Posljedica vizije i predanog rada"

Komentirao je i imovinu kojom raspolaže. Kaže kako mu je otac posudio 10 tisuća kuna, a sve ostalo što ima je ili na kredit ili je zaradio u protekle dvije godine.

>> Ivan Đakić ima 22 godine. Otkud mu hotel?

"Za ovaj hotel plaćam najam, hotel je od moje firme, ali ona plaća najam ljudima koji su vlasnici objekta. Sve ovo je posljedica vizije i predanog rada. Imam dobru kuhinju, no ljudi ne dolaze sumnjajući kako sam do ovoga došao. Ipak, nakon ovoga što mi se dogodilo imam više gostiju, dolaze mi dati podršku, žao im je jer znaju da nisam problematičan tatin sinčić", rekao je Đakić.

Po izlasku sa suda rukom sakrivao nacističku tetovažu

Nakon što je izašao iz zgrade suda moglo se vidjeti kako lijevom rukom pridržava desni rukav jakne. Na desnoj mu se nadlanici tako mogao primijetiti samo lik čudovišta, koje bi valjda trebalo predstavljati zombija. No Index je prvi objavio da zombi na Đakićevoj ruci ima kapu nacističkog časnika zloglasnog SS-a. 

Đakić tvrdi da se radi o simbolu iz videoigre koji nema veze s fašistima, iako priznaje da aludira na to doba.

"Kad sam je dao tetovirati, motiv mi je isključivo bila igra SS Skull", tvrdi Đakić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara