Đakovo: Zbog istupa članova, raspuštena tri ogranka DC-a

Sedamdeset i jedan član Demokratskog centra (DC) iz ogranaka u Đakovu, Satnici Đakovačkoj i Gorjanima istupio je danas iz stranke zbog čega su raspuštena ta tri ogranka, rekao je na konferenciji za novinare u Satnici Đakovačkoj Antun Laslo koji je istodobno podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva DCa i koordinatora za Osječkobaranjsku županiju te istupio iz stranke.

Svoj i čin još 70 članova Laslo je objasnio nezadovoljstvom radom Županijske organizacije DC-a i njegova dopredsjednika Miroslava Šimića. "Sve vrijeme županijski DC tretirao se kao privatna stvar jednog čovjeka, Miroslava Šimića. Ta se organizacija ignorantski odnosila prema članovima u Đakovštini, što više ne možemo dopustiti. Čašu su prelile kandidature za središnja i druga tijela stranke, u kojima sam se kandidirao za člana Predsjedništva DC-a, no zbog potkradanja glasova moja kandidatura nije prošla, jer Županijska organizacija hoće da u središnja tijela stranke uđu samo Osječani, a ne članovi iz Đakovštine", ustvrdio je Laslo.

Po njegovim riječima "nedopustivo je da jedan čovjek, Miroslav Šimić, odlučuje tko će kamo, a u Statutu jasno stoji da svaki član ima pravo birati i biti biran". Dodao je da je to samo početak smanjivanja DC-ova članstva u Županiji te da mu je žao što predsjednik Mate Granić nije prepoznao svu težinu stanja u osječko-baranjskom DC-u.

Laslo je županijski DC optužio i za, kako je rekao, nemilosrdno trošenje stranačkog novca.

Osječko-baranjska Županijska organizacija Demokratskog centra uputila je danas priopćenje za javnost, a radi, kako napominju, "istinitog informiranja javnosti vezanoga uz javno istupanje Antuna Lasla".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se ističe kako je demokratsko pravo svakoga čovjeka da slobodno ulazi u određenu stranku, ali isto tako da iz nje izađe, ako smatra da ne može zadovoljiti svoje političke ciljeve i ambicije.

Napominje se da je u pripremi izborne konvecnije DC-a "svaki kandidat za pojedine visoke dužnosti u stranci trebao dobiti i potporu matične Županijske organizacije" te da Antun Laslo "nije dobio traženu potporu, budući da je od 30 članova Županijske organizacije, za njegovu kandidaturu, tajnim glasovanjem, glasovalo samo 9 članova".

"Cijeli postupak dobivanja potpore obavljen je na najdemokratskoji način", navodi predsjednica osječko-baranjskoga DC-a Nada Arbanas.

(Hina) szup/ivuc dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara