Đapić otišao proslaviti pobjedu u Osijek

U STOŽERU Hrvatske stranke prava vlada poprilično nezadovoljstvo nakon objave rezultata agencije "Mediana",  prema kojoj ta stranka osvaja tek jedan mandat.

Predsjednik stranke Anto Đapić otišao je u Osijek proslaviti izbornu pobjedu na izborima za osječko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP).

Na tim je izborima u vodstvu lista HSP-a s 24,87 posto glasova, slijedi lista HDSSB-a s 23,40 posto, dok je SDP s 19,57 posto glasova prestigao HDZ-a koji je osvojio 13,74 posto glasova.

Ipak, Đapić je duboko razočaran rezultatima koje je njegova stranka ostvarila na parlamentarnim izborima. Rekao je da je takav rezultat jednostavno nevjerojatan, jer su atmosfera i posjećenost predizbornih skupova pravaša bili izvanredni.

"Očekivali smo bolji rezultat nego na prošlim izborima kada smo osvojili osam mandata. Želim naglasiti da izlazak Rožića i Tadića iz stranke nije odmogao stranci i da u stranci ne vlada rasulo."

Dodao je kako sebe smatra odgovornim za poraz, no i da su HDZ-ovci krivi jer su govorili da je glas za HSP glas za SDP.

"HDZ se boji SDP-a i preko SDP-a se pokušao obračunati s nama." - rekao je Đapić.

Nešto kasnije ipak je odlučio dio krivnje svaliti na dezertera Miroslava Rožića. Izjavio je i da je pogriješio što nije "srezao" Rožića još prije godinu dana,  kako smatra da mu je Rožić zabio nož u leđa te kako mu je žao što dio birača nije prepoznao zamku HDZ-a. Nada se da će službenim rezultatima njegova stranka osvojiti 3 mandata.

J.Da./V.Š.
Foto:S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara