Đapić se poziva na status branitelja kako ne bi bio izbačen iz stana

Đapić se poziva na status branitelja kako ne bi bio izbačen iz stana

PREDSJEDNIK HSP-a Anto Đapić priznaje kako nije bio na ratištu s puškom u ruci, ali je, tvrdi, bio uključen u stvaranje Hrvatske vojske, pa se zato poziva na status branitelja kako ne bi bio deložiran iz stana u zagrebačkoom naselju Borovje.

Grad Zagreb tuži Đapića i traži da se iseli iz stana u Borovju, koji je dobio 1994. godine na korištenje kao saborski zastupnik koji nije iz Zagreba.

Krajem 1994. godine ugovor, kojim se stan daje na korištenju Đapiću je istekao, no Đapić je u stanu ostao do danas.

Novinaru Jutarnjeg lista Đapić je izjavio kako je pokušao i drugim sredstvima spriječiti deložaciju, no kako nije uspio pozvao se na status branitelja, na koji smatra, ima pravo.

Đapić tvrdi kako je bio aktivni sudionik Domovniskog rata. "Ja sam u HOS-u bio ono što je Antun Tus bio u HV-u", izjavio je Đapić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anto Đapić postao je načelnik glavnog stožera HOS-a nakon ubojstva Ante Paradžika, te je kao takav bio na terenima po cijeloj Hrvatskoj. Zbog pomoći u stvaranju Hrvatske vojske Đapić je postao brigadir HV-a i odlikovan je Hrvatskim trolistom, prenosi Jutarnji Đapićevu izjavu.

Dva dana prije sudske rasprave Đapić je Općinskom sudu dostavio potvrdu MORH-ovog ureda za obranu iz Osijeka kojom dokazuje da je bio član HOS-a od 3. svibnja 1991. do 20. kolovoza 1992.

Kako je praksa Grada Zagreba da branitelje ne izbacuje iz gradskih stanova, postupak protiv branitelja Đapića je obustavljen do daljnjega.

Srećko Ferenčak, HNS-ov član poglavarstva za upravljanje imovinom Grada je izjavio kako "se Đapić dobro dosjetio", te da je sve pitanje njegovog morala. Dogradonačelnik Bandić, na pitanje o deložaciji Đapića, rekao je kako niti jedan branitelj ne smije biti deložiran iz stana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara