RASPAD ZDRAVSTVA

Djelatnici bolnice u Bistri: Djeci su krali Čokolino i sokiće, sve smo prijavili

Djelatnici bolnice u Bistri: Djeci su krali Čokolino i sokiće, sve smo prijavili
Foto: Luka Šangulin/Index, Video: Sanja Padjen/Index

NAKON što smo objavili uznemirujuće fotografije koje prikazuju kako se tretiraju djeca s neizlječivim bolestima u bolnici u Gornjoj Bistri (pelene su im pune fekalija, leže na potrganim madracima, često pomokrenim te im se na rukama i licu vide osušene fekalije), a iste smo pokazali i ravnatelju bolnice, sad smo dobili informacije o krađama donacija koje stižu u bolnicu.

Dobili smo i mail koji je 5. siječnja 2016. poslan ravnatelju bolnice Renatu Mittermayeru u kojem ga se upozorava da dio djelatnika kradu donacije za djecu. Krali su se pudinzi, Čokolino, WC papir, sokovi, mlijeko, smokiji i dječja odjeća, navodi naš izvor.

>> UZNEMIRUJUĆE Ubolnici u Bistri teško bolesna djeca leže u fekalijama

VIDEO Pogledajte reakciju ravnatelja bolnice kad smo mu pokazali snimku bolesne djece koja leže u fekalijama

 

 

"Neke djelatnice, njegovateljice, krale su WC papir tako da su uzele vestu ili jaknu, zavezale im rukave i unutra stavile WC papir te ga tako iznosile. Prije 2 godine je na nadzornoj kameri zabilježeno kako jedna njegovateljica izlazi iz lifta i samo su joj ispadale role koje je iznosila. Krade se mlijeko, puding, Čokolino, sokovi, smoki, štapići i dječja odjeća i to većinom u noćnoj smjeni. Kako se hrana iznosila? Stavljali su je u crne vreće za smeće. Iz kuhinje nema nadzora kamera ako si okrenut leđima, iz male kuhinje se spuštalo niz drvene stepenice u sobu 13, iz sobe 13 su sa smećem iznosili i te označene crne vreće van i kad bi išli kući onda bi to ponijeli. Također, mnogi djelatnici su radili u ukradenim majicama, to je javna tajna", rekao nam je izvor te dodao da je o svemu obavijestio i ravnatelja Mittermayera osobno.

Upozorio ravnatelja

Indexu je proslijedio mail u kojem ravnatelja upozorava na ponašanje određenih djelatnika.

"Poštovani gospodine ravnatelju prije svega vam se ispričavam na smetnji i pošto ne vjerujem da će dopisi doći do vas šaljem ih putem maila, sinoć sam putem telefona zbog neistina koje su iznesene došao u verbalni sukob s gospodinom Babićem. Činjenica je da se traži razlog i da mi se podmeće, kad sam tražio da mi se kaže tko je što rekao odbili su, ne volim nepravdu i laž, svoj posao sam radio korektno i profesionalno, mnogima to ovdje ne odgovara propusti su na sve strane, vama hvala kao čovjeku i nadređenom, nadam se da vas nisam razočarao svojim radom. U privitku vam šaljem moje obraćanje gospodinu Babiću, prijavu za sramotno ponašanje prema pokojniku, te odnos djelatnika na poslu te kako se krade iz bolnice, ako sam u ičemu pogriješio spreman sam snositi posljedice te sam to i napisao gospodinu Babiću gdje sam svoje radno mjesto stavio na raspolaganje", stoji u mailu koji je djelatnik bolnice 5. siječnja 2016. godine poslao ravnatelju bolnice Renatu Mittermayeru.

Poslali smo upit ravnatelju bolnice u kojem smo mu napisali da smo dobili mail koji pokazuje da je 5. siječnja 2016. bio obaviješten o krađama donacija u bolnici.

Pitali smo ga što je poduzeo u vezi toga, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara