Đurđa Adlešić vjerojatno peti potpredsjednik Sabora

POTPREDSJEDNICA HSLS-a i saborska zastupnica te stranke Đurđa Adlešić trebala bi postati potpredsjednica Hrvatskog sabora, čime bi se riješila višetjedna križaljka koja će stranka imati petog potpredsjednika parlamenta, doznaje se večeras u Saboru.

Saborski Poslovnik predviđa da tri potpredsjednika predlaže vladajuća stranka, a dva oporba, no HDZ je jedno mjesto prepustio oporbi koja se nakon niza razgovora nije uspjela dogovoriti komu će pripasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, SDP-ovac Mato Arlović i HNS-ovka Vesna Pusić imenovani su potpredsjednicima na prvoj saborskoj sjednici, dok je petog tada tražio HSP, govoreći da HSS, koji bi po broju zastupnika trebao dobiti to mjesto, nije u oporbi, već da se priklonio HDZ-u.

Nakon dogovora svih parlamentarnih stranaka prije dva je dana odlučeno da mjesto petog potpredsjednika Sabora pripadne kvoti HDZ-a, odnosno jednom od 14 zastupnika koji su podržali Vladu - DC, HSLS, SDSS, HSU, manjine, te nezavisni zastupnik Ivo Lončar.

"To pitanje ostaje otvoreno", rekao je tada Šeks, ne želeći reći komu će konkretno pripasti peto potpredsjedničko mjesto u Saboru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara