Počeo izborni sabor HSLS-a

IZBORNI sabor Hrvatske socijalnoliberalne stranke (HSLS) na kojem će 932 izaslanika birati novog predsjednika i vodstvo stranke počeo je jutros u dvorani "Globus" na Zagrebačkom velesajmu.

Izborni sabor otvorio je v.d. predsjednika HSLS-a Ivan Čehok, koji je na tu dužnost izabran nakon što je dugogodišnji predsjednik stranke Dražen Budiša sredinom prosinca prošle godine podnio ostavku.

Čehok je podnio izvješće o radu HSLS-a u zadnjih mjesec dana. To su razdoblje, uz Budišinu ostavku, u stranci obilježili pregovori s vladajućih HDZ-om, s kojim su HSLS-ovci postigli sporazum o sudjelovanju u vlasti.

Dogovoreno je da će HSLS podržati HDZ u parlamentu te dobiti nekoliko mjesta u izvršnoj vlasti ispod ministarske razine i u diplomaciji te upravnim vijećima i nadzornim odborima.

Imenovanje HSLS-ovaca na te dužnosti odgođena su za vrijeme nakon izbornog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HSLS-ovcima su se danas obratili predstavnici HDZ-a, HSS-a, HNS-a, HSP-a, DC-a i Libre, te im poželjeli uspjeh u današnjem radu sabora i budućem radu stranke.

Gromoglasni pljesak ispunjene dvorane dobio je bivši i dugogodišnji predsjednik HSLS-a Dražen Budiša.

Za mjesto predsjednika stranke kandidirali su se, uz Ivana Čehoka i glavni HSLS-ovac Međimurske županije Dražen Breglec te potpredsjednica HSLS-a Karlovačke županije Marija Fićurin.

Osim predsjednika izaslanici HSLS-a birat će i četiri potpredsjednika te 33 člana Velikog vijeća stranke.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara