Dobit Nove banke u 2004. veća za 85 posto

NOVA BANKA je, prema revidiranim financijskim izvješćima, u 2004. godini ostvarila dobit od 142,77 milijuna kuna što je povećanje od 85 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Do značajnog povećanja neto dobiti Nove banke došlo je zbog realnog rasta bruto dobiti banke tijekom 2004. godine, koja je porasla s 56 milijuna kuna u 2003. na 91 milijun kuna u 2004. godini, te zbog priznavanja vrijednosti poreznih ušteda od 50 milijuna kuna nastalih uslijed ranijih gubitaka banaka iz kojih je nastala Nova banka.

Bolji financijski rezultati postignuti su prije svega zbog smanjenja troškova poslovanja banke uslijed uspješnog završetka procesa integracije. Uz to, pozitivni učinci naplate lošeg duga iz ranijeg razdoblja doprinijeli boljem završnom rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilanca banke je u odnosu na prethodnu godinu ostala nepromijenjena i iznosila je 7,96 milijardi kuna. Snažniji rast bilance očekuje se u ovoj godini kroz poboljšani tržišni nastup banke nakon završetka integracijskih procesa u suradnji s OTP-om.

Prošla je godina u Novoj banci obilježena završetkom zahtjevnog procesa pripajanja Dubrovačke banke te je krajem godine, nakon natjecanja nekoliko uglednih europskih banaka, banka dobila novog većinskog vlasnika – mađarsku OTP banku.

.tportal
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara