Doznajemo: Milinović se sastao s "HAC-ovim Buljubašićem" Josipom Pocrnićem!

Doznajemo: Milinović se sastao s "HAC-ovim Buljubašićem" Josipom Pocrnićem!

Tekst: Petar Vidov
Foto: Želko Popović / Cropix

MINISTAR zdravstva u Vladi Jadranke Kosor Darko Milinović ipak bi mogao biti političar koji štiti "HAC-ovog Buljubašića"! Milinović je, podsjećamo, priznao kako iz Gospića poznaje Josipa Pocrnića, ali rekao i da nema nikakve veze s njegovim poslom u HAC-u, za koji je Pocrnić primao plaću iako u firmu nije dolazio!

Oko čega su se posvađali Milinović i Pocrnić?

No, informacije kojima raspolaže Index sugeriraju drugačije. Ministar Milinović je, prema navodima nekolicine naših sugovornika, tijekom vikenda 26. i 27. rujna u Gospiću razgovarao s Pocrnićem, a razgovor je bio obilježen povišenim tonovima! Je li se Milinović na Pocrnića ljutio zato što ovaj nije dolazio na posao u državnoj firmi iako je za njega redovito primao plaću ili jednostavno zbog toga što je "ulovljen s rukama u vreći", nismo uspjeli doznati.

Međutim, sasvim je sigurno da se Milinoviću nije svidjelo povlačenje njegovog imena po novinskim izvještajima uz insinuacije kako je povezan s "HAC-ovim Buljubašićem", odnosno kako mu upravo on pruža političko zaleđe. "Neće Josipu Pocrniću valjda samo to što me poznaje biti prepreka u zapošljavanju", govorio je Milinović prije nekoliko tjedana kad je afera izašla u javnost i dodao kako nije ni na koji način urgirao da se Pocrnić zaposli u HAC-u.

Milinović ignorira Indexove upite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ukoliko je to istina, ostaje pitanje zbog čega je ministar u Gospiću imao razgovor s Pocrnićem i oko čega su se svađali. Tragom ove informacije obratili smo se Milinovićevoj glasnogovornici u Ministarstvu zdravstva, Dori Lažeti. Prvi pismeni upit Ministarstvu poslali smo još u ponedjeljak 28. rujna, ali do danas na njega nismo dobili odgovor!

Nisu pomogli niti svakodnevni telefonski razgovori s Milinovićevom kabinetom za odnose s javnošću tijekom kojih su nas glasnogovornica Lažeta i njeni zamjenici redovito obavještavali kako nemaju odgovor. Naime, kako nam je Lažeta objasnila, radi se o informacijama koje se tiču osobno ministra Milinovića, te on mora sam odlučiti hoće li na njih dati odgovor.

No, ministru, čini se, treba jako dugo da se odluči želi li nam odgovoriti ili ne, a krajem prošlog tjedna zamoljeni smo da još jednom pošaljemo upit, čisto kao podsjetnik. Ni na drugi upit nismo od Milinovića niti njegovog ureda dobili nikakav odgovor, iako nam je Lažeta danas u telefonskom razgovoru potvrdila da je ministar zdravstva vidio upit i da je svjestan njegovog sadržaja. Jednostavno još nije odlučio želi li na njega odgovoriti, odnosno prezauzet je da o tome obavijesti svoju glasnogovornicu!

Pocrnić i dalje prima plaću u HAC-u!

Naši izvori u međuvremenu su nam potvrdili da Josip Pocrnić u HAC-u i dalje prima plaću poput svih ostalih radnika! Podsjećamo, HAC-ov fiktivni zaposlenik na svoje radno mjesto u Brinju dolazio je samo po plaću i po novac za putne troškove i kontaktirao isključivo s Anđelkom Kasunićem koji mu je obračunavao potrošnju goriva i poslovođom Daliborom Hasanom koji mu je radio obračun radnih sati i davao platnu listu.

Također podsjećamo kako su upravo sindikalci Kasunić i Mijat Stanić Upravi HAC-a prvi put spomenuli "slučaj Pocrnić" i to još krajem prošle godine. No, Unutarnja kontrola HAC-a istragu je pokrenula tek nakon što je priča završila u medijima. Prvi rezultati te istrage i dalje se ne vide s obzirom da je Pocrnić ostao na HAC-ovoj platnoj listi i da mu je plaća za rujan normalno obračunata kao i svim ostalim zaposlenicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara