Dramatična poruka zapovjednika "Bentya": Hitno nas evakuirajte

Dramatična poruka zapovjednika "Bentya": Hitno nas evakuirajte
SPLITSKOJ podružnici Agencije "Marinconsult" stigla je dramatična poruka s trgovačkog broda "Benty" usidrenog u luci glavnoga liberijskog grada, Monroviji, gdje već mjesecima traje građanski rat u kojoj zapovjednik broda Josip Alborghetti traži hitnu evakuaciju sedmorice hrvatskih članova posade.

"Benty" su 18. svibnja ispred luke Harper oteli liberijski vojnici, bježeći pred pobunjenicima, ukrcali na njega tisuću izbjeglica i prisilili posadu, na čelu s kapetanom Josipom Alborghettijem, da ih prevezu u 220 milja udaljenu Monroviju.

Brod je uplovio u monrovijsku luku 20. svibnja, a pomorcima "Bentya" oduzete su putovnice i već ih gotovo tri tjedna kao taoce na brodu čuvaju pripadnici obalne straže, dok je "Bentyju" zabranjeno isplovljivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U dramatičnoj poruci stigloj u splitsku Agenciju "Marinconsult", koja je posredovala pri ukrcaju hrvatskih pomoraca, zapovjednik "Bentyja" kapetan Josip Alborghetti kaže kako su njegovi pomorci ugroženi nakon najnovijeg propalog državnog udara u Monroviji.

Također ocjenjuje da pobunjeničke snage koje se nalaze manje od 30 kilometara od liberijske prijestolnice, sve više ugrožavaju njihov položaj.

Stanje na brodu postaje neizdržljivo, stoji u poruci kapetana Alborghettija koji traži evakuaciju naših pomoraca, napominjući da je odgovoran za njihovu sigurnost.

Uz kapetana Alborghettija (1940.) na teretnjaku "Benty" nalaze se: Ivan Rajić (1941.) prvi časnik palube iz Šibenika, Dalibor Perišić (1952.) upravitelj stroja iz Splita, Dalibor Cvitanić (1946.) mehaničar iz Splita, Boris Mazalin (1971.) kormilar iz Šibenika, Zorko Sandrovac (1955.) mornar iz Rijeke, te Boris Finžgar (1953.) kuhar iz Splita.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara