Drastično poskupljuje odvoz smeća u Zagrebu

Drastično poskupljuje odvoz smeća u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

POSKUPLJUJE odvoz smeća u Zagrebu.

Kako piše Jutarnji, Zagrepčani će u prosjeku plaćati dvostruko veće cijene odvoza smeća, a za pojedine kategorije kućanstva mjesečna naknada mogla bi se povećati i za više od tri i pol puta.

Prosječno zagrebačko kućanstvo plaćat će 46 kuna više

Naknada za obaveznu minimalnu javnu uslugu, koja će se plaćati neovisno o tome proizvodi li kućanstvo otpad, iznosit će 56,41 kunu mjesečno za kategoriju klasičnih kućanstava, a za samačka kućanstva predviđa se fiksni dio naknade u iznosu od 45,13 kuna mjesečno, s time da su sve cijene u cjeniku izražene bez PDV-a, što znači da će cijena u konačnici biti 25 posto viša.

Tako će prosječno zagrebačko kućanstvo u stambenoj zgradi plaćati 46,08 kuna više nego prije (bez PDV-a), a prema izračunu Holdinga, riječ je o prosječnom povećanju cijene od 97,8 posto. Najgore će proći potrošači koji žive u stambenim jedinicama veličine 33,4 četvorna metra i oni s četiri člana kućanstva.

Jutarnji navodi da je to i dalje manje povećanje od onoga u Rijeci, Varaždinu ili Rovinju.

Holding: Ovo je konačna verzija cjenika

"Radi se o trećem prijedlogu cjenika koji je Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o poslala na suglasnost u Grad Zagreb nakon stupanja na snagu Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, što ne znači da je ovo i njegova konačna verzija", stoji u odgovoru iz Holdinga.

Grad Zagreb odbio je prvu verziju cjenika u ožujku prošle godine jer cijene za samačka kućanstva nisu bile dovoljno distancirane, dok je drugi prijedlog iz kolovoza Grad Zagreb odbio jer ga je prethodno odbilo i gradsko Vijeće za zaštitu potrošača.

Hoće li Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić prihvatiti predložene cijene, ostaje tek vidjeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara