Druga "Crna ovca" na Krku od 11. do 13. svibnja

JEDINSTVENA sportsko-kulturno-gastronomska manifestacija "Crna ovca", ove godine održat će se od 11. do 13. svibnja u Baški na otoku Krku. Program "Crne ovce" ima za cilj veličati značenje po mnogočemu jedinstvene bašćanske ovce i pružiti najširoj javnosti sve gastronomske, gospodarske i kulturološke argumente koje život s ovcom i od ovce nudi.

Bogati program započinje u petak 11. svibnja izložbom suvenira od filcane vune "Ovčje ludorije" Udruge Ruta sa Cresa nakon čega slijedi nastup klape Zvonimir. Subotnje jutro rezervirano je za sportske aktivnosti, planinarenje, biciklijadu, dizanje u balonu povodom 101. godišnjice slijetanja prvog balona u Bašku i centralni sportski događaj - regatu Corinthia Cup za klasu Laser i Optimist.

Gastronomski program objedinjuju jela od bašćanske janjetine spravljena na razne načine u ugostiteljskim objektima, posebna prezentacija stare bašćanske kuhinje, triperijada te popularni kuharski petoboj novinara "Crna ovca bijelo janje".

Kulturno-znanstveni program obuhvatiti će vrlo cijenjena predavanja "Svemirska straža", profesora Korada Korlevića iz zvjezdarnice Višnjan i "Pod jedrima oko svijeta", dr. sc. Ive Orlića, a nastavit će se komedijom "Profesore dajte 2" u izvedbi Željka Königsknechta.

Subotnju večer zaključit će kontroverzni riječki sastav LET 3 sa svojim originalnim scenskim nastupom. Nedjelja je rezervirana za zadnji plov Corinthia Cupa i svečanu dodjelu nagrada pobjednicima regate. Svi programi su potpuno besplatni za posjetitelje.

Detaljne informacije mogu se potražiti na web stranici www.crnaovca.com.hr, a od ove godine Crna ovca piše i svoj službeni blog na www.crnaovca.bloger.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara