ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Evo koje će škole štrajkati sutra i u srijedu

Evo koje će škole štrajkati sutra i u srijedu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

SINDIKATI nastavnika su održali press konferenciju na kojoj su objavili koje će škole štrajkati sutra i u srijedu. 

U utorak će štrajkati škole u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

U srijedu će u štrajku biti škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Predsjednik sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec najavio je i prosvjede na Markovom trgu u srijedu i četvrtak, ali i sabotiranje hrvatskog predsjedanja Europskom unijom ako ne bude dogovora.

>> Novi udari sindikata: Prvi već ovaj tjedan, sabotirat će i predsjedanje Unijom

"Ako sutra bude taj sastanak, vjerojatno će biti neka ponuda Vlade i mi ćemo tu ponudu dati na referendum našim članovima. Neovisno o vremenskim uvjetima, u srijedu i četvrtak će biti naše aktivnosti na Trgu sv Marka. Dobit ćete obavijest kada i u koje vrijeme", najavio je nove prosvjede Mihalinec.

Ponovio je da će na sastanku, koji bi se po najavi ministra Josipa Aladrovića trebao održati sutra, Vlada vjerojatno dati neku ponudu, koju će sindikati pak dati na referendum svojim članovima. Od Vlade traže povećanje plaće kroz izjednačavanje koeficijenta složenosti poslova na 1,406 postotna boda.

Novinarima se obratila i Sanja Šprem.

"Rezultati današnjeg štrajka su iznad 95 posto. Naravno da se želi obezvrijediti taj visok postotak, no nemojte se obeshrabriti, jedna lasta na čini proljeće. Nemate mogućnost i prava odustati, odnos prema obrazovanju se mora promijeniti. Nemamo moralno pravo odustati", rekla je Šprem.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara