Formirano povjerenstvo za "slučaj Latin", odluka u siječnju

NI NAKON što je istekao rok od 15 dana, koliko je Programsko vijeće HRT-a dalo vodstvu kuće da donese odluku o mjerama koje će poduzeti protiv urednika i voditelja emisije "Latinica" Denisa Latina, njegova sudbina još uvijek se ne zna.

S HRT-a u čertvrtak priopćili kako je formirano povjerenstvo koje čine predstavnici programa, produkcije i pravnog odjela kako bi se utvrdilo činjenično stanje oko odgovornosti Denisa Latina i drugih odgovornih osoba za povrede radnih obveza u obavljanju poslova i radnih zadaća, u vezi s realizacijom i emitiranjem emisije "Latinica" od 12. prosinca 2005. U sklopu postupka zatraženo je i mišljenje struke od Etičkog povjerenstva HRT-a.

Očekuje se da Povjerenstvo završi postupak tijekom prvog tjedna mjeseca siječnja, s obzirom na to da je potrebno poštivanje odgovarajuće procedure. Nakon toga bit će donijete odgovarajuće odluke, također temeljene na zaključcima Vijeća, poručuju s HRT-a.

Podsjetimo, Latinica o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu emitirana na državnoj televiziji pokrenula je val kritika u Saboru i medijima, prisiljavajući vodstvo TV kuće na otkazivanje nove Latinice, dok se sam Latin zasad nalazi "na ledu".

Urednik i voditelj Latinice je zbog emisije o Tuđmanu primio više stotina prijetnji smrću, te se nalazi pod policijskom zaštitom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara