FOTO Bandić došao u Dubai, Burj Khalifa zasvijetlila u hrvatskim bojama

FOTO Bandić došao u Dubai, Burj Khalifa zasvijetlila u hrvatskim bojama
Foto: Čitateljica Indexa

MILAN BANDIĆ i izaslanstvo Grada Zagreba jučer su otputovali u službeni posjet Dubaiju na poziv gradonačelnika Dawooda Abdularahmana Alhajirija.

Bandić se jutros sastao s Alhajirijem, a razgovarali su o suradnji Zagreba i Dubaija. Nakon toga zagrebački gradonačelnik sastao se s direktorom tvrtke Emaar Properties, Mohamedom Alabbarom, vlasnikom Burj Khalife i Dubai Malla.

Na Burj Khalifi osvanula hrvatska zastava

Iz tog je razloga Burj Khalifa, najviša građevina na svijetu, danas zasvijetlila u hrvatskim bojama. Širom cijelog nebodera osvanula je hrvatska zastava.

Fotografiju nam je poslala čitateljica.

Bandić se pohvalio na Fejsu

Bandić se boravkom u Dubaiju pohvalio na Facebooku.

"Kad Dubai zasvijetli u hrvatskim bojama. Pozdrav mom voljenom Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj!" stoji u opisu fotografije.

"Novi Manhattan"

Podsjetimo, Bandić je na Valentinovo potvrdio da se u Novom Zagrebu planira napraviti "Grad u Gradu" između rijeke Save, Avenije Većeslava Holjevca, Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, na površini od gotovo 1,1 milijun četvornih metara, ali nije želio ništa detaljnije reći osim da će to biti "novi Manhattan".

Povjerenstvo za razmatranje pisama namjere po Javnom pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje u razvoju i realizaciji projekta "Grad u Gradu" u Zagrebu za mogućeg je partnera odabralo tvrtku Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata jer su njezine reference okarakterizirane "optimalnijima" za buduću suradnju jer njezini projekti tretiraju cjelovite urbane zone, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Radi se o tvrtki koju predstavlja tajkun Alabbar s kojim se Bandić danas sastao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara