FOTO Pogledajte kako je izgledao zadarski shopping centar Supernova na dan poplave

FOTO Pogledajte kako je izgledao zadarski shopping centar Supernova na dan poplave

Foto: Index

RAZMJERI štete od kaotične poplave koja je poharala Zadar 11. rujna ove godine, još uvijek se zbrajaju. Tako je prošlog petka zadarski župan, Božidar Longin bio primoran proglasiti elementarnu nepogodu za gradove i općine u Zadarskoj županiji. Odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane  poplavama donijelo je Povjerenstvo za procjenu šteta.

Iako je šteta na stambenim objektima, infrastrukturi, komunalnim objektima i javnim objektima ogromna, u fokusu javnosti posljednjih tjedana bio je centar Supernova u Zadru koji još uvijek nije u funkciji. A pitanje je i kada će biti s obzirom na to da bi se uskoro na centru trebao napraviti građevinski nadzor nadležnog ministarstva.

Radi ogromnog interesa zadarskih medija koji su danima izvještavali o možebitnoj šteti na Supernovoj, uprava ovog centra organizirala je i press konferenciju za medije u utorak 26. rujna, dakle, 15 dana nakon poplave. Na samoj pressici nismo uspjeli doznati kolika je šteta na centru, a na veliku većinu pitanja nitko od predstavnika centra nije davao odgovore. Jedini konkretan podatak koji je obznanjen, bio je taj da će se centar otvoriti u studenom.

Samoj konferenciji nazočio je i glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan koji je još jednom ponovio kako za vrijeme i nakon poplava nije bilo ozlijeđenih osoba.

A da je šteta ogromna, najbolje dokazuju ove fotografije nastale u centru na dan poplave.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara