FOTO Tuga na sprovodu mladog vatrogasca, prijatelj održao dirljiv govor

FOTO Tuga na sprovodu mladog vatrogasca, prijatelj održao dirljiv govor
Foto, Video: Index

SIRENE i rotacijska svjetla na vozilima hrvatskih vatrogasaca danas su upaljene za smrtno stradalog vatrogasca Ivana Galekovića, koji je 24. vatrogasac poginuo u posljednjih 12 godina u Hrvatskoj.

Nesretni 24-godišnji Galeković, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, stradao je 20. srpnja dok je gasio požar na krovištu jedne kuće, a jedan je njegov kolega hospitaliziran.

Pogreb vatrogasca Ivana Galekovića na mjesnom groblju Vukovina

Galeković je pokopan na mjesnom groblju u Vukovini. Sprovod je počeo u 17 sati, no prijatelji, poznanici te brojni vatrogasci iz cijele zemlje počeli su se okupljati puno ranije.

Od Ivana se emotivnim govorom opraštaju vatrogasna društva i njegova Javna vatrogasna postrojba.

“Bio si nam kao brat, a starijoj generaciji kao sin. Pokazao si svoju veličinu, plemenitost i sposobnost ujedinjavanja, spajao si nas. I danas si nas okupio, na svom posljednjem oproštaju. Za tebe i sirene su se oglasile. Nema te više, ali ipak si tu. Vatrogasac živi vječno u srcima onih koje je spasio. Nećemo zaboraviti kako si na posao uvijek dolazio s osmijehom, pjevušeći, nismo bili samo kolege nego i prijatelji. Hvala ti na svemu, na znanju, izdržljivosti, vještinama, plemenitom srcu i humanom djelovanju. Na svim intervencijama i natjecanjima davao si 200 posto sebe, zadnje atome snage, a sad mi dajemo zadnje atome snage opraštajući se od tebe. Ovo nije zbogom, srest ćemo se opet negdje gore, opet ćemo nastaviti ono što nas je u subotu nenadano razdvojilo, gdje smo stali. Do tada, počivaj u miru prijatelju moj”, rekao je njegov kolega Ivan Kosić iz JVP-a, prenosi portal Kronike Velike Gorice.

Sirene diljem zemlje

Istovremeno sa sprovodom, vatrogasci diljem zemlje sirenama se opraštaju od tragično stradalog kolege.

>> VIDEO Ovako su se vatrogasci diljem zemlje oprostili od poginulog kolege

Komemorativni skup bit će održan u srijedu, 24. srpnja 2019. godine, u Društvenom domu u Mraclinu, s početkom u 18:00 sati.

Smrt vatrogasca tijekom vatrogasne intervencije ima osobito snažan stresan utjecaj na vatrogasce, kao i nesreće s velikim brojem ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba, nesreće u kojima su ozlijeđena ili smrtno stradala djeca te životno ugrožavajuće situacije, ističe se stručnoj periodici na temelju istraživanja 240 profesionalnih vatrogasaca zaposlenih u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara