Georgievskom će se suditi u Makedoniji

ŽUPANIJSKI državni odvjetnik Stjepan Haramustek izjavio za Index kako će kompletan slučaj prepustiti makedonskom pravosuđu, te da će Georgievski biti pušten kada to njegove zdravstvene prilike budu dopuštale.

Iako nam je jutros iz policije rečeno kako su spisi dostavljeni Županijskom državnom odvjetništvu, te da će skraćeni postupak, s obzirom da se radi o stranom državljaninu, započeti najvjerojatnije u ponedjeljak, Haramustek je rekao kako su, nakon što su dobili spis, zaključili da je najsvrshishodnije da se slučaj prepusti Makedoniji.

"S obzirom da su obojica makedonski državljani zaključili smo da je tako najbolje. Georgievski neće biti pod našom ingerencijom, kada bude otpušten iz bolnice mi ćemo ga prepustiti makedonskom pravosuđu" - rekao je Haramustek. 

Policija je protiv Georgievskog, koji je bio za volanom Touarega u kojemu je poginuo makedonski pjevač, podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.

Makedonski pjevač, prozvan "princem balkanskog popa" jučer je pokopan u Kruševu, a od njega se oprostilo oko 20.000 ljudi. U njegovoj izdavačkoj kući Hit Records u Zagrebu u vrijeme pokopa okupile su se njegove estradne kolege, a danas je u Novinarskom domu u organizaciji makedonskog veleposlanstva održana komemoracija. Više o tome pročitajte ovdje.

A.H.
Foto: Marija Radošević, Glas Slavonije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara