GLAS traži Medvedovu ostavku zbog prijetnji novinaru Indexa

GLAS traži Medvedovu ostavku zbog prijetnji novinaru Indexa
Foto: Pixsell/Borna Filić

NE PRESTAJU reakcije na prijetnje ministra Tome Medveda novinaru Indexa Vojislavu Mazzoccu.

>> Medved nazvao novinara Indexa i zaprijetio mu: U meni će se probuditi vojnički duh

>> Reakcije na Medvedove prijetnje novinaru Indexa: "Da ima trunku vojničke časti dao bi ostavku"

Nepotizam ministra Medveda

Među posljednjima se oglasio i GLAS koji zahtijeva ostavku ministra branitelja. Prenosimo njihovu izjavu:

''Građansko-liberalni savez (GLAS) najoštrije osuđuje fizičke prijetnje ministra branitelja Tome Medveda upućene novinaru Index.hr-a Vojislavu Mazzoccu, a nakon što je navedeni novinar u svom tekstu razotkrio nepotizam ministra Medveda. Nakon nastavka djelovanja po obrascu ortačkog kapitalizma, kao i raznih korupcijskih afera pa i ove afere zapošljavanja ministrovog sina u tvrtci AKD Zaštita, HDZ se vratio još jednoj staroj, „dobroj“ navici i oprobanoj metodi prijetnje novinarima koji otkrivaju HDZ-ove afere.

Ovakvo ponašanje ministra Vlade Republike Hrvatske pokazuje pravo lice HDZ-a koji svojim postupcima ozbiljno korača u prošlo stoljeće, točnije u 90.-e godine te se služi najbrutalnijim nasrtajima na slobodu medija u Hrvatskoj. Inače, važno je napomenuti kako se Hrvatska u redovitom godišnjem izvješću Reportera bez granica nalazi na katastrofalnom 69. mjestu iza Surinama, Samoe, Gane, Burkine Faso, Madagaskara i BiH, a što je poražavajući rejting za jednu članicu Europske unije.

Ostavka

Zbog svega navedenog GLAS traži ostavku ministra Medveda, a ukoliko je ministar u potpunosti izgubio moralni kompas, zahtijevamo od premijera Plenkovića da razriješi ministra. U protivnom, GLAS će u saborsku proceduru uputiti prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministru branitelja Tomi Medvedu jer ne želimo da nam se zemlja polako, ali sigurno, pretvara u autoritarni režim tzv. neliberalne demokracije u kojoj se guše temeljna ljudska i građanska prava, prava manjina i medijske slobode."

Medved je Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14:45, niti 24 sata nakon što je Index objavio Mazzoccovu priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

>> Nakon nećaka Medved uhljebio i sina?

"Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete, ući ćemo u ring", rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh."

Vojislav Mazzocco je prijetnju ministra Medveda prijavio zagrebačkoj policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara