Glavaš o incidentu u saboru: "Grmojina priča ne drži vodu"

Glavaš o incidentu u saboru: "Grmojina priča ne drži vodu"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZASTUPNIK HDSSB-a Branimir Glavaš bio je gost Pressinga na N1 televiziji.

Glavaš je bio na aktualnom prijepodnevu u saboru, ali bio je blag u nastupu prema premijeru i vladi.

"Moja situacija je specifična jer sam u zadnjih godinu i pol dana dio vladajuće većine i sužen je prostor za oporbene verbalne agresije, koja u pravilu biva upućena vladajućoj većini", rekao je Glavaš.

Komentirao je i incidente koji su se danas događali u saboru.

"Bio sam u saboru, ali nisam nazočio zadnjem incidentu. Događalo se što smo očekivali, nakon mjesec dana pauze, zimskog godišnjeg odmora, logično je da je oporba očekivala ovaj dan i da baražnom vatrom krenu s pitanjima na premijera. Vidim da je popodne došlo do jednog da li insceniranog incidenta od strane zastupnika Mosta Nikole Grmoje. Ono što sam čuo, Grmoja je direktno ili indirektno optužio premijera Plenkovića da je krenuo prema njemu, po njegovoj procjeni da izvrši i fizičku agresiju. Smatram da je to jedan medijski spin Grmoje jer poznavajući Plenkovića, način rada, razmišljanja i ponašanja u saboru, mislim da je to Grmoja prenapuhao", rekao je Glavaš.

Kaže da Grmojina priča ne drži vodu

Istaknuo je da to nije jedini incident u saboru u kojemu je sudjelovao zastupnik Mosta.

"Poznavajući Grmoju i sjetivši se nekoliko situacija i njegovog ponašanja u saboru, svjedoci smo bili da je u jednom trenu pristupio i zastupniku Zekanoviću pozivajući ga da izađe van, vjerojatno ne da nastave verbalni okršaj, nego, pretpostavljam, s namjerom da se i fizički obračunaju", rekao je Glavaš koji se prisjetio i vlastitoga sukoba s Grmojom.

"Imao sam i ja neugodno iskustvo s njim. Kad je vođena rasprava o državnim arhivima, kad je svakom drugom riječju napadao Vladimira Šeksa, koji tad nije bio u saboru, optužujući ga za suradnju s Udbom. Tada je i on meni prijetio prstom u saboru", rekao je Glavaš.

"Neuvjerljiv mi je nastup Grmoje, ali mislim da ta priča ne drži vodu", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara