Glogoški potvrdio: Odlazimo iz Savske za nekoliko dana

Glogoški potvrdio: Odlazimo iz Savske za nekoliko dana

Foto: FAH

ŠATOR u Savskoj 66 u roku od nekoliko dana mogao bi nestati, a prosvjed šatoraša koji su ondje od 20. listopada prošle godine, trebao bi se okončati, doznaje Nacional.

To je potvrdio i jedan od vođa šatoraša Đuro Glogoški.

"Jučer smo na neuspjeloj konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora bili i mi, predstavnici hrvatskih branitelja. U takvoj situaciji, kad imamo hrvatske političare koji se ni oko čega ne mogu dogovoriti, pa niti kada su pitanju hrvatski državni inacionalni interesi, ne možemo očekivati ni da će razgovarati s nama.

Istina je, polako krećemo u pripremu za odlazak. S obzirom na ovaj politički cirkus koji trenutno gledamo u Hrvatskoj, razmišljamo da napustimo prosvjed", potvrdio je Glogoški.

Odlazak najavili još u kolovozu

Podsjetimo, Index je još sredinom kolovoza najavio kako se mogućnost prekida prosvjeda nazire, nakon što je Josip Klemm kazao kako će se to "razmotriti u rujnu ili listopadu".

> Odlazi šator

Klemm je tada kazao i kako je "ideja da se šator makne kada se raspišu izbori", kako se ne bi bilo "na strani ni jednih, ni drugih".

"Ne želimo utjecati na izbore. Odluku o tome ćemo donijeti zajedno, a ja privatno mislim da je to dobar prijedlog", rekao je tako u kolovozu Klemm. S obzirom na to da se šator ipak sklanja nakon izbora, čini se kako su šatoraši svoju odluku ipak donijeli poslije izbora, nakon što je pritisak izvršen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara