Gorjanski seljaci spremni za miran prosvjed

GORJANSKI seljaci pripremaju za utorak, 28. siječnja, miran prosvjed zbog, kako je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji, nanesene im štete i nepravde donošenjem općinskog programa raspolaganja poljoprivrednim državnim zemljištem.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare u ime svih seljaka Gorjana, mjesta kod Đakova, nezadovoljnih spomenutim programom rekao Pavo Perić, jedan od inicijatora mirnog prosvjeda, riječ je o brojnim nepravilnostima i prijevarama kojima se dobila suglasnost na spomenuti akt. Gorjanski seljaci zahtijevaju poništenje i povlačenje suglasnosti koju je Ministarstvo poljoprivrede dalo na općinski program raspolaganja državnim zemljištem, koji u gorjanskoj općini obuhvaća 2255 hektara zemlje od kojih je 47 posto predviđeno za koncesiju poljoprivrednim trgovačkim društvima, a 32 posto seljacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Seljaci od Županijskog poglavarstva traže da se ispitaju, kako smatraju, sve nepravilnosti u postupku donošenja programa. Seljaci ne zamjeraju toliko da im nije osigurano dovoljno zemlje, koliko da im je namijenjena lošija, nepristupačna zemlja.

Perić je na konferenciji za novinare optužio općinskoga načelnika Vlatka Radojkovića i vijećnike iz susjednog sela Tomašanaca da su u izradbi programa išli na ruku predstavnicima dvaju trgovačkih društava. ´Ne poništi li se prihvaćeni program i u izradbi novoga ne budu sudjelovali i gorjanski seljaci, bit ćemo spremni i na oštrije poteze nakon najavljena mirna prosvjeda´, zaključio je Ivica Stipanović, predsjednik nedavno osnovane gorjanske Organizacije obiteljskih gospodarstava, ne rekavši koji su to potezi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara