"Gospodine gradonačelniče, vrijedi li Vaš potpis išta?"

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić danas je od pedesetak organizacija Nezavisne kulture i mladih dobio pismo kojim traže rješavanje problema bivše tvornice Jedinstva.

Pismo su mu predali točno u 12 sati ispred gradskog poglavarstva. Udruge mu zamjeraju što je zaboravio da je prije tri godine, pred same lokalne izbore potpisao deklaraciju kojom se obvezao da će, ukoliko pobijedi, dovršiti uređenje bivše tvornice Jedinstvo te definirati primjereni model upravljanja.

"Deklaracija je ostala mrtvo slovo na papiru, a položaj nezavisne kulture i mladih u gradu Zagrebu nije ni na koji način unaprijeđen. Naprotiv, nemar Vaše uprave je doveo, među ostalim, do zatvaranja kluba Močvara, važne točke zagrebačke urbane kulture i okupljališta velikog broja mladih stanovnika Zagreba", stoji u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo pedesetak udruga spočitava gradonačelniku što ih je uporno ignorirao kad su htjeli s njim razgovarati o problemima te da je pokazao interes tek kad se zapuštena industrijska hala počela uređivati. Po njima, tvornica Jedinstvo mora ostati na raspolaganju udrugama mladih jer u Zagrebu još uvijek nema drugih prostora predviđenih za tu namjenu. Smatraju kako je prijeko potreban i model upravljanja jer će inače "javnim natječajem Jedinstvo doći u posjed jednog korisnika koji će ga učiniti nedostupnim za sve ostale".

"Gospodine gradonačelniče, vrijedi li Vaš potpis išta?", upitali su se predstavnici organizacija mladih na kraju pisma.

J.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara